Vir: Mestna občina Ljubljana
Rebeka Sivka
Pon, 26.7.2021 07:00
Kopališče Ilirija bo do leta 2024 dobilo novo podobo, projekt pa bo občino stal več, kot je bilo sprva predvideno.

Kopališče Ilirija je bilo odprto spomladi 1929 in je bilo takrat eno najmodernejših v Evropi. Sedanji olimpijski bazen je razen manjših sprememb tako rekoč enak kot ob izgradnji.

Po prenovi kopališča v letu 2016, bo Mestna občina Ljubljana do leta 2024 zgradila popolnoma nov športni center. Občino pa bo projekt stal 300.000 evrov več, kot je bilo sprva predvideno. 

Pričetek gradnje

Kopališče Ilirija bo dobilo novo podobo, poraja pa se vprašanje, kdaj bo načrt izvršen. 

Še v tem mesecu bomo pristopili k izvedbi javnega naročila za izbor izvajalca gradnje. Odločitev o izbiri pričakujemo konec tekočega leta, kar pomeni, da pričakujemo pričetek gradnje v izteku leta 2021, je za Ljubljanainfo poudarila Služba za razvojne projekte in investicije

Zgradili bodo popolnoma nov športni center, ki bo poleg pokritega olimpijskega bazena in trenažnega bazena z vsemi spremljajočimi prostori obsegal še Muzej Stanka Bloudka, večjo dvorano za rekreacijo, odbojko in košarko.

Manjkala ne bo tudi manjša dvorana za gimnastiko, aerobiko in fitnes ter dvorana za borilne športe in tako bo Mestna občina Ljubljana še naprej združevala in ohranjala sedanjo dejavnost plavanja in atletike na tem območju.

V podzemni garaži bodo uredili parkirna mesta, na novo pa bodo uredili tudi zeleno okolico, ki bo povezana s Parkom Tivoli. Hkrati bodo z novogradnjo sledili zahtevam varovanja kulturne dediščine in ohranili pročelje sedanje stavbe ter Lattermanov drevored. Moderen športni center bo omogočal izvedbo vseh največjih športnih tekmovanj.

Stroški novega projekta

Ocenjena vrednost javnega naročila je 30 milijonov evrov brez davka na dodano vrednost, je za Ljubljanainfo povedala Služba za razvojne projekte in investicije. 

Obnova pa bo občino stala 300.000 evrov več, kot je bila sprva predvideno.

Pri tako obsežnem projektu je ob pričetku izdelave projektne dokumentacije vse do zaključka izvedbenih načrtov težko podati ocenjeno vrednost investicije, poudari Služba za razvojne projekte in investicije. 

Starejše novice