Foto: zajem zaslona/YT
Ljubljanainfo
Čet, 9.11.2023 11:21
Zapornik je oktobra pobegnil izpred ljubljanskega kliničnega centra.

Tomaž Simonič, nekdanji profesionalni športnik v disciplini borilnih veščin, znan tudi kot Satan, je v začetku oktobra pobegnil izpred Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

5. oktobra so ga pripeljali na zdravniški pregled pred klinični center z marico in v spremstvu pravosodnega policista iz zapora na Dobu. Vendar je izpred centra pobegnil, pri čemer je očitno šlo za organiziran pobeg, saj ga je čakal voznik s skuterjem.

Po informacijah portala N1 so ga včeraj popoldne prijeli v Berlinu in naj bi že bil na poti nazaj v Slovenijo.

Na slovenski generalni policijski upravi so potrdili prijetje Satana:

»Potrdimo lahko, da je bil včeraj, 8. novembra 2023, v Berlinu prijet pobegli zapornik, ki je 5. oktobra 2023 pobegnil izpred ORL klinike v Ljubljani. Prijetje je rezultat uspešnega mednarodnega policijskega sodelovanja slovenske in nemške kriminalistične policije ter aktivnega sodelovanja slovenske kriminalistične policije v Evropski mreži za aktivno iskanje oseb – ENFAST,« so zapisali.

Dodali so, da že poteka predaja Simoniča Sloveniji.

Simonič je bil leta 2015 obsojen na kazen desetih let zapora zaradi več kaznivih dejanj, vključno s poskusom uboja. Če bi kazen odslužil v celoti, bi iz zapora prišel že čez dve leti.

Zaradi pobega se zdaj zdi verjetno, da ga bodo prestavili na zaprt oddelek zapora.

Starejše novice