Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Čet, 17.8.2023 12:13
Kranjska policijska uprava obravnava kaznivo dejanje s področja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost.

V policijski preiskavi naj bi bil Robert Kerštajn, ravnatelj Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice, nekdanji smučarski tekač, olimpijec in trener, poročanje Dnevnika povzema Siol.

Dnevnik pa poroča tudi, da naj bi ga ovadili zaradi spolnega napada na mladoletno deklico.

Na Policijski upravi Kranj so za Ljubljanainfo potrdili, da obravnavajo kaznivo dejanje iz poglavja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, »vendar vam zaradi sekundarne viktimizacije žrtve in določil 287. člena Kazenskega zakonika, več informacij ne moremo posredovati«.

Zaposlen v policiji

Kerštajn je Slovenijo na zimskih olimpijskih igrah v Albertvillu v Franciji zastopal leta 1992, bil pa je tudi eden prvih športnikov, ki so se pred 30 leti zaposlili v policiji. Je tudi dobitnik prvih dveh točk za svetovni pokal za Slovenijo v smučarskem teku v moški konkurenci. 

Sicer pa je poročen oče štirih otrok.

Siol medtem poroča, da na dan prihajajo številne izpovedi njegovih nekdanjih sotekmovalk in varovank, ki so pred leti tekaške vrste zapustile prav zaradi njegovega nadlegovanja.

Na omenjeni jeseniški osnovni šoli so nam potrdili, da ravnatelj, ki po nasvetu osebne zdravnice te dni dela za polovični delovni čas, preostanek pa je na bolniški odsotnosti, od 1. septembra dlje ne bo več zaposlen pri njih.

Starejše novice