Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 22.7.2021 09:30
Po odmevni novici o tem, da naj bi imeli na pripravah na Bledu trije nogometaši Olimpije spolne odnose z mladoletnico, se po številnih pozivih v javnosti klub končno odzval.

Trije nogometaši ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija naj bi na pripravah na Bledu spolno občevali z mladoletnim dekletom, menda celo brez njene privolitve, je prejšnji teden poročala Ekipa 24.

Po tem ko je novica odmevala v javnosti, so se pojavili tudi številni pozivi k prevzemu odgovornosti, na Inštitutu 8. marec so zaradi neodzivnosti še posebej okrcali Olimpijo in Nogometno zvezo Slovenije, izpostavili pa tudi naslednje: »O spolnem nadlegovanju in nasilju, posilstvih se pogosto ne govori. Molk reproducira tovrstne prakse.«

Kaj pravi Olimpija?

Po dobrem tednu se je včeraj končno odzval Nogometni klub Olimpija. 

»V medijih so se začele pojavljati resne obtožbe v povezavi s pripravami na Bledu. Jasno želimo izpostaviti, da Olimpija tovrstna očitana dejanja strogo obsoja in ima do njih ničelno toleranco, v kolikor bi bila dokazana kot resnična,« so zapisali.

Izpostavili so, da so bili o kršitvah, opisanih v medijih, v klubu obveščeni s strani pristojnih organov, a da za presojanje o resničnosti dogodkov v klubu niso pristojni. 

»V Nogometnem klubu Olimpija Ljubljana sporočamo, da so nekateri nogometaši Olimpije kršili klubski disciplinski pravilnik, za kar so bili v skladu z disciplinskim pravilnikom ter pogodbenimi obveznostmi kaznovani, natančneje suspendirani,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice