Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pon, 8.8.2022 10:34
Nekateri svojci udeleženih v avtobusni nesreči, ki se je pretekli teden zgodila na Hrvaškem in terjala kar 12 življenj, stika z najbližjimi še vedno niso uspeli vzpostaviti.

Tragična nesreča poljskega avtobusa se je prejšnji teden zgodila na Hrvaškem in terjala 12 življenj. Umrl je tudi eden od voznikov avtobusa.

11 oseb je umrlo na kraju nesreče, ena pa v bolnišnici. Poškodovane so prepeljali v bolnišnice v Varaždinu, Zagrebu in Čakovcu.

Poljska vlada je sporočila, da so vzpostavili telefonsko linijo, namenjeno družinam ponesrečenih. A svojci so za poljske medije povedali, da prek te linije niso mogli pridobiti nobenih informacij.

»Ministrstvo pravi, da so vsi člani družin ponesrečenih že obveščeni, vendar mi o tem ne vemo nič,« je za medij Vp povedal eden od svojcev. Izpostavili so tudi, da je linija ali zasedena ali zvoni v prazno. 

Na ministrstvu zatrjujejo, da pomoč deluje

Na poljskem ministrstvu so sicer zatrdili, da na veleposlaništvu opravljajo številne aktivnosti, a da se na telefon javljajo.

Hrvaška policija je vse preživele v prometni nesreči identificirala, niso pa omenili poljskim navedb, da naj bi bili o stanju ponesrečenih obveščeni vsi svojci.

Po navedbah policije je avtobus, ki je prevažal 44 ljudi, zapeljal s cestišča in se prevrnil v jarek, približno 60 kilometrov pred Zagrebom. Vzrok za to še ni znan, je nedavno poročala Slovenska tiskovna agencija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice