Ljubljanainfo
Pon, 8.4.2024 13:44
Policija je spregovorila o zaključeni preiskavi kaznivega dejanja umor.

Policijska uprava Maribor je v soboto preklicala iskanje pogrešane 33-letnice iz okolice Ptuja, ki so jo svojci prijavili kot pogrešano 23. marca 2024 in povedala, da gre za umor ter razkrila do takrat znane informacije v povezavi s kaznivim dejanjem. 

Danes so spregovorili o podrobnostih zaključene preiskave.

Kaj je bilo znanega do sedaj?

Policijska uprava Maribor je sporočila, da so bili v petek, okrog 18.20, obveščeni o tem, da je sprehajalka v bližini Kidričevega naletela na mrtvo osebo.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti.

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da gre za 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti. O tem sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, ki sta prišla na kraj.

V okviru preiskave kaznivega dejanja umora je bila še isti večer odvzeta prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednji dan pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta.

V soboto je policija potrdila, da gre za od marca pogrešano 33-letnico iz občine Markovci, njeno pogrešanje pa je po besedah policije prijavila oseba iz njenega neposrednega družinskega kroga.

Tudi pridržani moški izhaja iz družinskega kroga žrtve.

Umor sta načrtovala

Osumljenca, ki so ju priprli, sta bila sodelavca, ki sta se zbližala. Oba sta bila nezadovoljna s svojimi partnerskimi zvezami, zato sta skupaj načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca.

Dogovorila sta se, da bo osumljenec svojo ženo 22. marca pripeljal na na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je moški tudi storil, sporočajo iz policije.

Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka, ki je ženo osumljenca z ostrim predmetom večkrat zabodla. Takoj za tem je truplo odvlekla do mesta, kjer ga je zakopala.

Skupaj z osumljenim sta se s kraja dejanja odpeljala, on je prijavil pogrešano osebo

Oba osumljenca sta se skupaj odpeljala iz kraja dejanja. Mož umorjene je naslednji dan prijavil njeno pogrešanje. 

V preiskavi so ugotovili, da je poslovilno pismo, ki jim ga je izročil osumljenec, napisala 33-letna osumljenka iz okolice Lenarta in ga izročila osumljencu.

Opravili hišno preiskavo

Pri obeh osumljencih so opravili hišno preiskavo. Med hišno preiskavo so pri osumljenki našli ostri predmet, za katerega upravičeno sumijo, da je bil uporabljen pri izvršitvi kaznivega dejanja. Gre za nož.

Zaključili so, da sta osumljena sostorila kaznivo dejanje umora, saj sta načrtovala in izvedla umor na zahrbten način.

S kazensko ovadbo sta  bila včeraj zvečer privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Za navedeno dejanje je predpisana kazen zapora najmanj 15 let.

Komentarji (1)

SENAD GORILOVIĆ (ni preverjeno)

Rugoba je ubila lepotico. Enajst krat jo je zaštihala, pa vsak štih v glavo. Naj ji bo lepo v zaporu za umor, ki je nedvomno bil načrtovan. Enako njenemu kurvešu...

Starejše novice