Slika je simbolična (foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 14.11.2022 17:35
Ljubljanska policija je sporočila žalostno vest. Akrobat, ki se je v soboto v športnem parku v Ljubljani med treningom hudo poškodoval, je žal izgubil boj za življenje.

Nesreča se je zgodila v trampolinskem parku WOOP! na Leskoškovi cesti v Ljubljani. Akrobat je padel med športne blazine in se pri tem huje poškodoval. 

Iz trampolinskega parka so v soboto zvečer pojasnili, da je šlo za nesrečo profesionalnega akrobata, ki se je pripetila med treningom akrobatske skupine, ki prostore parka uporablja vsakodnevno. Šlo naj bi za člana priljubljene akrobatske skupine Dunking Devils.

Akrobat je bil reševalnim je bila odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Danes so bili policisti obveščeni, da je zaradi hudih poškodb umrl. 

Policisti, ki po doslej zbranih informacijah znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Trampolin park Woop: »Novica nas je izredno pretresla«

»Prejeli smo tragično novico o smrti v soboto poškodovanega akrobata in člana akrobatske skupine,« so danes sporočili iz trampolin parka WOOP: »Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje.«

Dodajajo, da od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po do sedaj zbranih informacijah, ne gre za kaznivo dejanje saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju.  

»Rad bi še enkrat poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov,« je povedal generalni direktor parka Woop Miran Razoršek.

Kot pravi, gre  za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice