Slika je simbolična (foto: Bobo).
Uredništvo
Čet, 15.9.2022 08:18
Na Ljubljanski cesti na Vrhniki je prišlo do hude nesreče, v kateri je voznica avtomobila odvzela prednost pešcu in ga je ob trčenju huje poškodovala.

Danes, nekaj pred 6. uro, se je Ljubljanski cesti na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec.

Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica odvzela prednost pešcu na prehodu za pešce

Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. 

Več prometnih nesreč tudi včeraj

Poleg tega je do več nesreč prišlo tudi včeraj. Tako se je včeraj, okoli 11. ure, na Hradetskega cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. 

Pri tem se je peška huje telesno poškodovala, zaradi česar so jo z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. 

Prav tako se je včeraj, okoli 14. ure, na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost vozniku mopeda na kolesarski stezi.

Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti pa pri tem vodijo prekrškovni postopek. 

Včeraj, okoli 13.30, pa se je tudi na cesti od Horjula proti Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na drugo stran ceste in trčil v osebno vozilo, ki je pripeljalo nasproti.

Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. 

Kot zadnje pa se je nekaj po 12. uri na Koseški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar pri prehitevanju trčil v kolesarko pred seboj, ki je padla in se lažje poškodovala. Policisti tudi v tem primeru vodijo prekrškovni postopek.

Starejše novice