V ljubljanski Drami so postregli s še zadnjo premiero pred celovito prenovo stavbe, dramo Cyrano de Bergerac, ki je tako predstava kot tudi koncert. (Foto: Mediaspeed)
Ljubljanainfo
Pon, 15.4.2024 11:00
Kdo ni manjkal na zadnji premieri pred prenovo ljubljanske Drame?

Pravijo, da je letošnja gledališka sezona v SNG Drama Ljubljana zgodovinska v več pogledih. In res je bila, zdaj pa so jo postavili še zadnjo piko v stari zgodbi Drame, saj je se je zgodila še zadnja premiera pred celovito prenovo stavbe. 

Modni oblikovalec Matjaž Plošinjak in priljubljeni igralec Klemen Janežič (foto: Mediaspeed).
Igralcu Benjaminu Krnetiću je za premiero čestitala tudi kulturna ministrica dr. Asta Vrečko (foto: Mediaspeed).

Za epilog si ne bi mogli izbrati boljše, saj je premiera prve slovenske uprizoritve drame Cyrano de Bergerac v režiji Tina Grabnarja več kot navdušila.

Veselje igralcev, režiserja Tina Grabnarja in ustvarjalne ekipe ob razrezu torte po predstavi (foto: Mediaspeed).
Priznana režiserka Ivana Djilas in dramska igralka Maruša Majer (foto: Mediaspeed).

Zgodbo o lepoti, poeziji in ljubezni, ki jo je prevedel vsem dobro znani Boštjan GorencPižama, so na Velikem odru servirali igralci Jure Henigman, Tina Vrbnjak, Benjamin Krnetić, Domen Novak, Nina Valič, Uroš Fürst, Gašper Lovrec, Klemen Janežič, Saša Pavlin Stošić in Rok Vihar.

»Osrednja ideja Cyranoja de Bergeraca v Drami je bila glasba, ki v določeni meri tudi prevzame scenografijo, kostumografijo in funkcijo posameznih dejanj. 

Občinstvu tako doživlja, kot da bi gledalo tako koncert kot gledališko predstavo, ki se spontano prelevi v koncertni nastop in potem nazaj v govorjeno besedilo,« nam je na premieri povedal režiser Tin Grabnar, glavni igralec Jure Henigman pa dodal: »Zame je bil tokrat ustvarjalni proces predstave obraten od običajnega, ki poteka od znotraj na ven, velik izziv pa mi je bila glasba, s katero sem se moral spoprijateljiti, a mi je ta ob koncu vaj že postala v velik užitek.«

Zadnjo premiero sta si skupaj ogledala finančni minister Klemen Boštjančič in sin Arne (foto: Mediaspeed).
Igralska zakonca Pia Zemljič in Marko Mandić sta tokrat kot gledalca uživala v dvorani (foto: Mediaspeed).

Na zadnji premieri v 'stari' Drami pa smo srečali tudi številne znane obraze iz kulturnega, političnega in gospodarskega sveta, saj marsikdo ni želel zamuditi historične zadnje premiere.

Komentarji (1)

Jank. dre. cev (ni preverjeno)

Tudi na našem ministrstvu za radiatorje smo navdušeni.

Starejše novice