Slika je simbolična.
Selma Špendl
Čet, 17.11.2022 14:40
V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo na 24. izvedbi festivala vina med drugim predstavljena tudi letošnja najbolje ocenjena vina.

Na Slovenskem festivalu vin, čigar glavni namen je javnosti predstavljati domača vina in širiti kulturo pitja vina, se bo danes in v petek predstavilo več kot 120 vinarjev in kulinarikov iz Slovenije in tujine.

Po napovedih organizatorjev bo ljubiteljem vin na voljo več kot 550 različnih vinskih vzorcev iz domačih in tujih vinorodnih okolišev.

Festival bo obiskovalcem ponudil tudi veliko število spremljevalnih delavnic, vse od spoznavanja razlik med vini vipavskih gričev do degustacij izbranih modrih frankinj in pokušanja različnih sort vina v temi.

Vinarji pa se bodo lahko udeležili posebnih seminarjev, v katerih jim bodo strokovnjaki delili nasvete o tem, kako prodreti na ameriški trg, in o promociji izdelkov na družbenih omrežjih.

Več kot 100 prispelih vzorcev vin

Obiskovalcem festivala se bodo predstavila tudi letošnja najbolje ocenjena festivalska vina, ki soo sicer strokovno oceno prestala že pred samo izvedbo festivala.

Med več kot 100 prispelimi vzorci vin niso bili samo vzorci uveljavljenih vinarjev, temveč so »pogum zbrali tudi manj znani posamezniki, ki so v veliki večini pokazali visoko kakovost predvsem lokalnih udomačenih sort«, je na novinarski konferenci ta teden v Ljubljani povedala vodja strokovne komisije Tatjana Košmerl z ljubljanske biotehniške fakultete.

Sedemčlanska komisija je letos nagradila Penine Istenič, Hišo Joannes Protner, Vinsko klet Prus - Bela krajina, Kmetijsko zadrugo Metlika in Vina Sosolič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice