Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 8.10.2021 12:22
Medicinsko fakulteto smo vprašali, kako poteka gradnja Trojnega kampusa, za katero je bil prvi idejni osnutek narejen že leta 2010.

Gradnja Trojnega kampusa se predvideva na treh lokacijah: Vrazov trg, Zaloška, Korytkova.

Gradnja kampusa predvidena že od leta 2010

Prvi načrti za novogradnjo na Vrazovem trgu segajo že v leto 2010, ko je bil narejen prvi idejni osnutek. 

Iz Medicinske fakultete za Ljubljanainfo razlagajo, da naj bistvenih poudarkov ne bi spreminjali, je pa v sedanjem elaboratu več poudarka na povečanih kapacitetah za izvedbo pouka, tudi zaradi znanih dejstev o pomanjkanju zdravnikov v Sloveniji.

Trenutno so v fazi, ko je za novogradnjo v teku arhitekturni natečaj.

Pomanjkanje kapacitet

Na Medicinski fakulteti torej trdijo, da je Trojni kampus potreben predvsem zaradi pomanjkanja kapacitet, kjer bi lahko izvajali delo in pouk. 

»Želimo si ustvariti normalne pogoje za delo in pouk. Potrebe po novih prostorih še kažejo že dalj časa – že več kot desetletje,« pojasnjujejo za Ljubljanainfo.

Na vprašanje, koliko dodatnega prostora bodo z izgradnjo pridobili, pa odgovarjajo: »Trenutno je težko reči zagotovo, saj je to odvisno od več faktorjev in končnih odločitev glede umeščanja vsebin Kampusa Zaloška in Korytkova.« 

Iz Medicinske fakultete povedo še, da večje kapacitete gradijo tudi, saj trenutno računajo na povečan vpis.

Kaj se bo v novih prostorih dogajalo?

V Trojni kampus bodo torej umeščeni predvsem prostori za pouk in raziskovanje. 

Kampus Vrazov trg je zamišljen kot sodobno izobraževalno središče s predavalnicami, računalniškimi učilnicami in laboratoriji, za uporabo vseh enot na lokaciji.

Za Ljubljanainfo povedo, da v sklopu tega načrtujejo izgradnjo Medicinskega raziskovalnega središča s skupno raziskovalno infrastrukturo in raziskovalnimi enotami za notranje in zunanje uporabnike ter Centra za učenje kliničnih veščin za vse deležnike fakultete.

Starejše novice