Fotografija je simbolična. (vir: Bobo)
Ljubljanainfo
Tor, 27.6.2023 10:30
Na točnost vlakov na določenih relacijah te dni ni mogoče računati.

Številni potniki, ki v Ljubljano prihajajo z vlaki iz smeri Novega mesta in Sevnice, v prestolnico prihajajo z zamudo. Vlaki imajo zamude tudi v nasprotni smeri.

 

Zamude niso le nekajminutne. Vsaj včeraj popoldne je vlak, namenjen v Kočevje, zamujal debelih 20 minut. Vznejevoljeni potniki so odgovore iskali pri delavcih Slovenskih železnic, ki so se čudili, zakaj zvočniki na ljubljanski železniški postaji o tem molčijo. 

Danes so precejšnjo zamudo pridelali vlaki, ki so skozi Grosuplje poganjali proti Ljubljani. Odhod od tam se je namreč zamaknil za kar 20 minut.

Za kaj torej gre? »Zaradi tehničnih težav na postaji Trebnje bo prihajajo do daljših zamud vlakov v smereh Novega mesta, Sevnice in Ljubljane,« so sporočile Slovenske železnice, ki se za zamude opravičujejo in prosijo za razumevanje.
 

Nadomestni prevoz

Sicer pa je zaradi del na progi, ki Trebnje povezuje z Mirno Pečjo, te dni – tako bo do 30. junija – organiziran nadomestni prevoz. Nadomestni avtobusi ustavljajo na vseh postajah in postajališčih, kot bi sicer vlaki, vendar pa na njih ni mogoč prevoz oseb na električnih invalidskih vozičkih, koles in živali.

Starejše novice