Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 22.9.2022 11:30
Ljubljanska mestna knjižnica je pripravila dan, rezerviran za gibanje na prostem. Kaj se bo dogajalo?

Mestna knjižnica Ljubljana je pripravila sproščen in razigran dan za gibanje na prostem, in v sodelovanju z dragocenimi partnerji dviguje palec za prihodnost, za gibanje in zdrav način življenja.

»Migamo sicer vse leto, še posebej pa bomo aktivni ob praznovanju Evropskega tedna mobilnosti, ko bomo v najboljši družbi opozarjali na zdravje vseh nas in našega planeta,« so izpostavili organizatorji. 

Na Trgu Franceta Štiglica bodo migali danes, 22. septembra, med 12. in 18. uro ter se soočili z različnimi gibalnimi izzivi, ki jih pripravljajo:

Kaj vse se bo dogajalo?

Evropski teden mobilnosti je dobra iztočnica za pogovor z legendami slovenskega športa. Z Miroslavom Cerarjem, Ivom Daneuom, in Matejo Svet se bodo pogovarjali o pomenu športa in zdravega načina življenja ter aktivnega preživljanja prostega časa v vseh starostnih obdobjih in predvsem o pomenu športa za človekovo zdravje in osebnostni razvoj.

Spregovorili bodo tudi o športu nekoč in danes, ko šport kljub svoji komercializaciji in ujetosti v sodoben hektičen način življenja ostaja pomemben element kakovostnega odraščanja in tudi kvalitete življenja posameznika v njegovem zrelem obdobju. Pogovor bo vodila Anja Hlača Ferjančič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice