Direktorica družbe Slovenskih železnic - Potniški promet Darja Kocjan (foto: Bobo)
sobotainfo
Pon, 11.12.2023 16:00
Zaradi nastale zapore je število voznih vlakov zmanjšano.

Danes je izjavo o trenutnem stanju Slovenskih železnic podala direktorica družbe Slovenskih železnic - Potniški promet Darja Kocjan.  

Slednje zaradi prenove nadvoza na Dunajski cesti v Ljubljani delujejo prilagojeno. 

»Zapora na Dunajski je delna. Temu primerno se je v Ljubljani prilagodil vozni red. Vzpostavljeno je bilo novo železniško postajališče Ljubljana Šiška. Kar nekaj vlakov iz kamniške in gorenjske smeri bo imelo na tej postaji tudi končno postajališče. 

Skupaj z ljubljanskim potniškim prometom pa je bila organizirana tudi posebna avtobusna mestna linija, ki bo potnike prepeljala nazaj do Kolodvora. Upamo, da bomo s tem zagotavljali uspešno mobilnost ljudi tudi v času gradnje prestolnice,« navaja Kocjanova. 

Količina vlakov v skladu z razmerami zmanjšana 

Zaradi nastale zapore je število voznih vlakov zmanjšano. Direktorica je dejala, da je zmanjšanje odvisno od faze gradnje. 

Trenutno poteka obnova v fazi A, v kateri na železnicah ocenjujejo, da je: 

»Med Ljubljano in Zidanim mostom približno 17 vlakov manj. Z gorenjske smeri jih je približno osem, ki vozijo samo do Šiške, iz kamniške smeri devet. Na Brezovcu jih je 14, zaradi propustnosti nadvoza, organiziranih v okviru nadomestnega avtobusnega prevoza.«

Kot je dejala direktorica, pa se bo v fazi B in C vozni red ponovno spremenil, zato se bodo prilagoditve ustvarile temu primerno. 

Takrat bo voznost vlakov iz zahodne smeri večja, z vzhodne pa posledično manjša. 

Komentarji (1)

ZMAGO BATINA (ni preverjeno)

Huh madona, kako tota hujdo gledi! Jaz bi jo krstil za Morticijo iz Adams Family...

Starejše novice