Ljubljanainfo
Pon, 11.12.2023 07:00
Je skulptura na Gallosovem nabrežju tudi igralo ali ne?

Nedolgo tega smo poročali o Tivolski ribi na Gallusovem nabrežju, in sicer je beseda tekla o klopi, ki bi si jo nekateri tam želeli, da bi se lahko usedli, medtem ko se njihovi otroci na skulpturi igrajo. 

Na Mestni občini Ljubljana so dejali, da klop tam ni predvidena, a da bodo poskusili najti rešitev. Obenem pa so navrgli, da Tivolska riba ni igralo, temveč skulptura.

Pri tem pa ni ostalo neopaženo, da so na mestni občini leta 2018, ko je na nabrežju Ljubljanice zaživela omenjena skulptura, zapisali.

»Betonska riba je hkrati skulptura in otroško igralo.«

Temeljni element mesta

Na Mestni občini Ljubljana so še lani za Ljubljanainfo povedali, da predstavlja spomin na otroštvo.

»Riba na nabrežju Ljubljanice je postavljena v drug kontekst in nadgrajena z lučmi poudarja reko kot temeljni element mesta in nas povabi, da bi posedali ob njej, hkrati pa predstavlja spomin na otroštvo več generacij Ljubljančank in Ljubljančanov.« 

Gre namreč za repliko skulpture iz parka Tivoli.

»Tivolska riba je bila izdelana leta 1958 za otroško igrišče v Tivoliju in je delo arhitekte in kiparke Vladimire Bratuž Furlan, riba na Gallusovem nabrežju pa je bila izdelana na podlagi ideje arhitektov Vesne Vozlič Košir in Mateja Vozliča iz biroja Atelje Vozlič,« so nam pred časom še povedali na mestni občini.

Riba na Gallusovem nabrežju je bila izdelana na podlagi ideje arhitektov Vesne Vozlič Košir in Mateja Vozliča iz biroja Atelje Vozlič.

Starejše novice