Vir: Pobude meščanov
Jurij Pajk
Pet, 21.6.2024 16:00
Kolesarji ga uporabljajo za dostop do Barja.

Letos naj bi se zaključil projekt prenove Ižanske ceste. Verjetno se tega najbolj veselijo stanovalci okoliških ulic, ki so morali prevzeti delež (prometnega) bremena.

O tegobah stanovalcev na Peruzzijevi ulici smo že poročali. Ko so pred časom zaprli še odsek Jurčkove ceste, so se pritoževali nad dodatno prometno obremenitvijo, češ da so zablokirani v obe smeri.

Omenjena zapora odseka med Peruzzijevo in Dolinškovo ulico je že odpravljena, je pa zdaj na tapeti nadvoz nad južno obvoznico na Peruzzijevi, ki ga kolesarji za dostop do Barja uporabljajo, ker je tisti na Ižanski cesti zaprt.

Kot je razvidno s fotografije, se je del sloja asfalta dodobra posedel, kosi asfalta pa so tudi na pločniku ob cestišču.

Na Mestni občini Ljubljana pojasnjujejo, da sta bila oba omenjena nadvoza zgrajena istočasno, »zato je stanje na obeh nadvozih podobno«.

»Žal obeh nadvozov ni mogoče sanirati istočasno. Po zaključku del na Ižanski cesti bosta Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji in Mestna občina Ljubljana pristopila k sanaciji nadvoza,« so še sporočili.

Starejše novice