Patricija Fašalek
Čet, 8.9.2022 18:00
Na Prešernovem trgu ponovno stojijo stojnice, kaj dobrega Ljubljančanom prinašajo tokrat?

Na Prešernovem trgu se je danes zbralo skoraj 120 nevladnih organizacij, vse od športnih, kulturnih, socialnih do tistih, ki gledajo oblasti pod prste in pazijo, da nam ne ukradejo države. 

20. vseslovenski festival nevladnih organizacij Lupa 2022 je na kup pripeljal nevladne organizacije, ki so aktivne na področjih, kjer država ne uspe ali ne zmore sama poskrbeti za tisto, kar potrebujemo za varno in kakovostno vsakdanje življenje.

»Športne organizacije tako skrbijo, da smo mi in naši otroci fit; kulturne, da smo razgledani; socialne, da je med nami čim manj lačnih; gasilci, da nam ne pogorijo hiše; tisti, ki gledajo oblasti pod prste, pa pazijo, da nam ne ugrabijo države,« sporočajo organizatorji festivala.

Spremljevalni program, ki bi se moral izvajati ob predstavitvah nevladnih organizacij, je bil sicer zaradi dežja okrnjen.

Festival je do popoldanskih ur potekal na Prešernovem trgu. Poleg stojnic, kjer so lahko obiskovalci spoznali vsako izmed nevladnih organizacij, se organizirali tudi okrogle mize, ki so potekale v Cukrarna baru. 

Starejše novice