zalastritof
Pon, 11.4.2022 13:00
Ljubljanska mestna občina je bila pozimi deležna precej kritik zaradi neprevoznosti kolesarskih stez. Kar nekaj težav so povzročili tudi zabojniki za smeti.

Ljubljanskim kolesarjem precej težav na dnevni ravni povzročajo neprevozne kolesarske steze. Kar nekaj težav jim je to zimo povzročal pesek, ki ga pristojni, kot smo poročali, s stez dolgo niso odstranili.

Konec marca so člani Ljubljanske kolesarske mreže na Mestno občino Ljubljana naslovili že pesto pobudo za odstranitev smetnjakov s kolesarske steze. 

Danes so na svoji Facebook strani objavili dve fotografiji - ena prikazuje smetnjake na kolesarski stezi na Rudniku, druga pa umaknjene - in ju pospremili s hudomušnim zapisom.

Kaj pravijo na občini?

Na občini so v odgovor na pobudo zapisali:

»Glede na to, da gre za zbirne kontejnerje za steklo na ekološkem otoku, smo prosili Javno podjetje Voka Snaga, da preveri postavitev teh kontejnerjev. Prosili smo jih tudi, da opozori osebje, ko bodo v prihodnje praznili kontejnerje, da jih na tej lokaciji dosledno umikajo s kolesarske steze.«

»Vztrajnost je poplačana«

»Po več kot mesecu dni, dveh naših objavah in šestih pobudah na spletnem servisu Pobude meščanov, je Mestna občina Ljubljana vendarle uredila prehodnost kolesarske steze na Jurčkovi cesti,« so današnjo objavo začeli na Facebook strani Ljubljanska kolesarska mreža.

»V tem času so na Mestni občini Ljubljana potrdili, da koncesionar vzorno opravlja svoje delo in na koncu našli rešitev za precej zapleteno težavo, ki je sprejemljiva za vse strani. Tudi majhni koraki lahko pripeljejo do velikih sprememb, zato je vredno vztrajati! Vseeno predlagamo Mestni občini Ljubljana, da preveri, ali bi bilo mogoče zadevo rešiti že po prvi objavi ali pobudi,« so dodali in hudomušno sklenili:

»In še za konec: sumimo, da je koncesionar, ki skrbi za urejenost kolesarskih površin in tisti, ki prazni zabojnike, eno in isto podjetje.«

Starejše novice