Rebeka Sivka
Pet, 28.5.2021 13:11
Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani se je danes začela deveta sezona Odprte kuhne.

Najbolj priljubljena kulinarična tržnica se je vrnila na Pogačarjev trg v Ljubljani. 

Sproščena, a hkrati odgovorna druženja v skladu z zaščitnimi ukrepi bodo v Ljubljani potekala vsak sončni petek med 10. in 22. uro

Kot smo poročali, so v deveti sezoni Odprto kuhno zasnovali kot platformo za podporo področju gostinstva, ki ga je zadnje obdobje izredno prizadelo. 

Čeprav je Odprta kuhna zaradi odloka, ki prepoveduje uživanje hrane in pijač v bližini prevzemnega mesta sprva dobila rdečo luč, je sedaj, po preveritvi odloka, spet dovoljena.

Tako se je danes, 28. maja, ob 10. uri, deveta sezona Odprte kuhne tudi uradno začela in prinesla dobrote najboljših obedovalnic z vseh koncev Slovenije. Otvoritev Odprte kuhne je privabila veliko število ljudi, ki želijo izkusiti kulinarične dobrote.

Kulinarična tržnica poskuša z raznoliko ponudbo zadovoljiti vse okuse, številni gostinci pa tudi ponujajo hrano, ki ni slovenska in tako skrbijo za spoznavanje drugih kultur. 

Novi obrazi Odprte kuhne

V začetku sezone so se na Pogačarjevem trgu predstavili novi ponudniki Bistro Grad Štanjel, Gostilna in vino Bužinel, le Potica, Meat Business, Pišek Bar, Stories by Lea, Taco Polako, The AMAZE in Toro

Organizatorji so zagotovili, da se bo kasneje ponudnikom pridružila še kakšna nova obedovalnica, kakšen povratnik, pa tudi kakšen prestižen gost. 

Na voljo so tudi klasike Odprte kuhne, kot so jetrca, rebrca, šmorn, odojek, različni eksotični rezanci in zvitki, pa štruklji in pohane piške, falafli, hot dogi, stejki, domače testenine, čevapčiči, pinse, paelja, školjke in druge morske dobrote ter havajske poke sklede, povečala pa se je tudi veganska ponudba in izbor slaščic. 

Prilagajanje trenutnim razmeram 

Za Odprto kuhno veljajo enaki ukrepi kot za obisk katerekoli tržnice na prostem. Tržnica je prilagojena epidemiološkim razmeram.

Za eno mizo so lahko največ štiri osebe, vsaka stojnica pa ima razkužilo. Zaposleni nosijo maske, pri delu s strankami pa skušajo biti čimbolj previdni. 

Prav tako pa pričakujejo previdnost tudi pri obiskovalcih, ki morajo paziti nase in na druge z vestnim vzdrževanjem primerne razdalje, rednim umivanjem in razkuževanjem rok, ustrezno higieno kašlja in drugimi nepogrešljivimi zaščitnimi ukrepi.

Starejše novice