Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 31.5.2023 14:00
Na Kongresnem trgu že tretji dan spremljamo 17. mednarodni festival Igraj se z mano, ki ga zaznamuje shod Gibanja za odpravo odvzema volilne pravice osebam z invalidnostjo pod geslom »Volilna pravica ni kaprica«.

Program festivalskih nastopov in delavnic na 17. mednarodnem festivalu Igraj se z mano se odvija vsak dan od ponedeljka do četrtka, med 9. in 13. uro.

Osrednje dogajanje festivala so tudi tokrat številne ustvarjalne in športne delavnice ter družabne igre, primerne za ljudi različnih starosti, spola, iz različnih držav, tiste s posebnimi potrebami in tiste brez.

Spremljevalni program festivala dopolnjujejo zanimivi in zabavni nastopi na Janezovem odru.

Organizatorji si že dobro leto aktivno prizadevajo za spremembo 7. člena zakona o volitvah v državni zbor, ki je v nasprotju z določbami ustave, je za STA pojasnila Irena Vovk Terčič iz Zveze Sonček.

Dosledna uporaba 43. člena ustave in zlasti 29. člena konvencije o pravicah oseb z invalidnostjo bi morala po njenih besedah pripeljati do tega, da ima vsak polnoletni državljan pravico voliti in biti voljen, zdaj pa je osebam z invalidnostjo, ki so pod skrbništvom, volilna pravica odvzeta enostransko in v nepravdnem postopku.

 Da gre za diskriminacijo, je po njenih besedah ugotovil tudi zagovornik načela enakosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice