zalastritof
Pet, 12.11.2021 15:58
Prazniki so vse bližje, s tem pa so prodajalne in mesta vse bolj okrašena. V Ljubljani morajo napeljati kar 50 kilometrov lučk.

Hitro po praznikih v začetku novembra se začne veselo vzdušje, ki nam že novembra da občutek, kot da so božično-novoletni prazniki že tu. 

Letošnji avtor decembrske okrasitve je Urban Modic, sin preminulega Zmaga Modica, ki je praznično okrasitev prestolnice ustvarjal vrsto let.

Letos bomo poleg klasičnih tematik, med katerimi sta narava in vesolje, lahko občudovali tudi glavno temo: solidarnost oziroma moč vseh kot skupine, del postavitve pa bo posvečen tudi borbi človeštva z virusom in njegovi zmagi nad njim.

Tradicionalno bodo tudi letos lučke v prestolnici prižgali na petek pred prvo adventno nedeljo, torej 26. novembra.

Občudovali bomo kar devet smrečic

V prestolnici bo stalo 850 skulptur in kar devet smrečic.

Letos bodo v Ljubljani napeljali za 50 kilometrov lučk, zato so priprave na veseli december v zadnjih dneh v polnem teku, povsod po središču mesta je opaziti delavce, ki nameščajo okrasitev.

Za novoletno okrasitev, torej za lučke, nameščene na like, smreke in rastoča drevesa je tudi letos namenjenih 220.000 evrov proračunskih sredstev, so za Ljubljanainfo povedali na ljubljanski občini.

Lučke pa so danes že prižgali v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark. 

Pred središčem vas bo v prazničnem času pričakala velika novoletna jelka, v notranjosti pa boste lahko občudovali prav posebne lestence, ki bodo pričarali romantično vzdušje božično-novoletnih praznikov.

Starejše novice