zalastritof
Čet, 4.11.2021 17:50
Na nekaterih delih v središču prestolnice že lahko opazimo praznično okrasitev.

Nižje temperature s seboj hitro prinesejo tudi prve praznične okraske. V trgovinah lahko praznično obarvane izdelke kupimo že kar nekaj časa, zdaj pa se praznično vzdušje počasi začenja tudi na ulicah prestolnice.

Avtor idejne zasnove in delno tudi izvedbe letošnje decembrske okrasitve je Urban Modic, ki nadaljuje dediščino svojega očeta Zmaga Modica, so za Ljubljanainfo povedali na Mestni občini Ljubljana.

Ljubljano bo krasilo devet smrečic

Poleg klasičnih tematik, ki se vežejo na naravo in vesolje, bo glavna tema solidarnost oziroma moč vseh kot skupine, del postavitve pa bo posvečen tudi borbi človeštva z virusom in njegovi zmagi nad njim.

Svetlobna zgodba, ki se bo raztezala na skoraj 50 kilometrih, bo predstavljena skozi geometrijske tvorbe, vesoljna telesa, biološke procese, pridružilo pa se ji bo tudi kar 850 skulptur in devet smrečic.

Park Zvezda bo krasilo 48 lampijonov, ki so nastali v sodelovanju z otroki osnovnih šol. Okrašeno pa bo tudi po eno drevo v vsaki četrtni skupnosti.

Kateri deli prestolnice bodo okrašeni na novo?

Na novo bo okrašena ulična poteza od Vodnikovega trga, Poljanske ceste in Prekmurskega trga proti Cukrarni.

Postavitev lučk se je že pričela, saj jih je potrebno postaviti okrog 50 kilometrov, so za Ljubljanainfo še povedali na ljubljanski občini.

Starejše novice