Foto: Branka Keser
Patricija Fašalek
Tor, 2.8.2022 14:00
Vsako sredo lahko v Tivoli prinesete joga podlogo in prostovoljni prispevek ter se razmigate v naravi sredi centra mesta.

Simona Dimovska je učiteljica joge, ki trenutno organizira že peto sezono vadbe te priljubljene telesne aktivnosti na zelenem predelu mesta. Z vadbo je začela takoj, ko je naredila tečaj joge. 

»Kot nova učiteljica joge nisem vedela, kje naj sploh začnem. Bilo je poletje leta 2017 in odločila sem se, da naredim joga dogodek na Facebooku ter povabim ljudi v Tivoli, saj je lep in prijeten prostor,« je za Ljubljanainfo povedala voditeljica Simona Dimovska.

S pomočjo dihanja, razteznih gibov in jogijskih položajev udeleženci okrepijo mišice, s tem pa lažje najdejo ravnovesje znotraj uma in telesa. 

Dobrodošel je vsak

Vstopnina je prostovoljni prispevek, saj so dobrodošli tudi ljudje, ki želijo samo preizkusiti jogo in zato nočejo plačati cel mesec vadbe v studiu. Predznanje ni potrebno.

»Sem pridejo tudi študentje, ki imajo izpite in ne morejo hoditi redno na jogo ali pa si je ne morejo privoščiti, tukaj pa lahko pustijo prispevek po zmožnostih.«

Vsakič pride nekje od pet do deset ljudi, vedno pa zbor poteka na isti lokaciji v parku Tivoli, na začetku Jakopičevega drevoreda s slikami, na vrhu stopnic, ki vodijo v podhod. »Nato skupaj poiščemo prosto mesto, kjer lahko vadimo.«

Joga je na sporedu vsako sredo ob 19. uri, vendar je potrebno pred prihodom obvestiti Simono Dimovsko, saj v primeru slabega vremena dogodek odpade. 

Starejše novice