Nav Podportali

Patricija Fašalek
Pon, 12.9.2022 07:00
Tudi vas motijo higienski standardi javnih stranišč?

Na Mestno občino Ljubljana se je v okviru pobud meščanov obrnila Ljubljančanka, ki jo je zmotilo stanje javnih stranišč v središču mesta. 

»Ta teden sem obiskala javno stranišče ob tržnici v centru. WC je zaudarjal po urinu, tla so se lepila, prostor je bilo tako slabo osvetljen, da sem si za vidljivost morala pomagati z lučjo na telefonu, za nagrado pa me je premočen pritisk v pipi še zalil,« je potožila meščanka.

Dodala je, da je bilo zaradi sezone turistov obiskovalcev veliko, dežurni čistilec pa je samo glasno nagovarjal turiste, naj že gredo v kabino, da je prosta.

Kaj pravijo na občini?

Ljubljanska občina je na njeno pobudo, ki jo je poslala z željo po izboljšanju stanja, odgovorila, da glede na njen opis domneva, da gre za javne sanitarije na lokaciji Mesarski most.

»Glede svetlobe pojasnjujmo, da gre za modro obarvane svetilke, ki otežkočajo vnos prepovedanih drog s strani uživalcev prepovedanih drog,« je v odgovor zapisala občina.V obrazložitvi je dodala, da vse javne sanitarije vzdržuje javno podjetje Voka Snaga

Za uporabnike so sanitarije brezplačne in se, po besedah občine, redno vzdržujejo skladno z načrtom čiščenja javnih sanitarij na območju Mestne občine Ljubljana.

Starejše novice