zalastritof
Sre, 2.3.2022 06:57
Na Nazorjevi ulici se v kratkem obeta prenova. Kaj bo novega?

V okviru programa Ljubljana - moje mesto se bo ljubljanska mestna občina lotila prenove Nazorjeve ulice.

Kdaj se bo začela obnova in koliko časa bo trajala?

»Obnovitvena dela se bodo predvidoma začela v marcu, seveda če bo za lastnike ponudbena cena po izvedenem javnem razpisu za izbiro izvajalca del sprejemljiva in bodo podpisali gradbeno pogodbo. Za izvedbo del je predvidenih 100 dni od podpisa pogodbe,« so za Ljubljanainfo razkrili na Mestni občini Ljubljana.

Bodo obnovitvena dela omejila gibanje po tej ulici?

Na občini zagotavljajo, da obnova gibanja po Nazorjevi ulici ne bo preveč ovirala. Ob fasadi bo namreč postavljen gradbeni oder, v širini, ki ne bo bistveno omejeval gibanja pešcev, so povedali.

»Ustavljeno bo nadaljnje propadanje stavbe. Z izvedbo obnovitvenih del na fasadi in fasadnih elementih ter strehi te stavbe bo Ljubljana pridobila še eno obnovljeno stavbno lupino - obnovljeno pročelje in streho. Nazorjeva ulica bo z obnovo tudi te stavbe postala varnejša in še privlačnejša,« so izpostavili.

Za prenovo bodo odšteli dobrih 85 tisoč evrov

Ocenjena vrednost del, brez morebitnih nepredvidenih del, je okoli 85.500 evrov.

»Dejanska vrednost bo znana po končanem javnem razpisu in zaključenih pogajanjih za izbiro izvajalca del. Mestna občina Ljubljana bo v okviru programa Ljubljana – moje mesto sofinancirala dela v višini 25 odstotkov,« so povedali.

Starejše novice