Foto: Facebook Polona Ratajc
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Čet, 13.1.2022 15:55
Na Facebooku smo zasledili objavo in fotografije toaletnih prostorov infekcijske klinike. Preverili smo, kdaj jih bodo obnovili.

Po družbenem omrežju Facebook je zaokrožila objava s fotografijami stranišč na Infekcijski kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

V komentarjih se je zvrstilo še več slik iz omenjenega oddelka in šokirani komentarji, ki se zgražajo »ne samo nad opremljenostjo sob, temveč tudi nad več kot 20 let staro opremo, ki jo uporabljajo«.

Foto: Facebook Sara Križovnik

Kaj o zastrašujočem stanju pravijo zaposleni?

O slabem stanju opreme na infekcijski kliniki in na nekaterih drugih oddelkih po bolnišnici, smo najprej povprašali zaposlenega v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Sicer je povedal, da naj bi podobno stanje umivalnikov našli tudi na gastro oddelku in na stari travmatološki kliniki, a, da se vodstvo bojda »trudi pri zamenjavi dotrajane opreme in da gre za fotografijo enega izmed najslabših stranišč na oddelku«, medtem ko naj bi bilo ostalih 50 obnovljenih.

Kdaj bo vodstvo obnovilo stranišča s fotografij?

Univerzitetni klinični center Ljubljana smo seznanili s fotografijami, ki krožijo po spletu, in na pristojne naslovili vprašanja, kot so, kdaj so bila stranišča na prej omenjenih oddelkih nazadnje obnovljena in kakšni so pravzaprav pogoji za delovanje v tako stari zgradbi.

Njihov odgovor je bil precej skop:

»Za oddelek je že načrtovana renovacija. Za to so že predvidena sredstva.«

Starejše novice