Liu Zakrajsek
Sre, 22.3.2023 11:01
Danes se je uradno pričela gradnja poslovnega objekta Vilharia, ki ga razvija podjetje Corwin.

Danes zjutraj, ob 10.20, se je na Vilharjevi ulici slavnostno otvorila gradnja novega velikega poslovnega objekta Vilharia pod okriljem podjetja Corwin

Podjetje Corwin je razvijalec novogradenj na degradiranih območjih, z razvijanjem poslovnih nepremičnin, ki jih odlikujeta trajnost in sodoben arhitekturni pristop, pa skuša dopolniti obstoječe mestno tkivo in dvigniti raven bivanja na posameznih območjih mesta. 

Na simboličnem polaganju temeljnega kamna z investitorji tega velikega projekta je bil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je je projekt posebej pozdravil z vidika nadaljevanja urbanističnega urejanja območja ljubljanske železniške postaje.

»Po mnenju stroke bo del mesta, ki je bil res degradiran - upravičeno smo se jezili na avtobusno postajo, ki je bila sramota Ljubljane - v štirih letih postal eden najlepših delov Ljubljane,« je dejal za STA.

Vodja projekta Jan Jazbec je v izjavi za Ljubljanainfo povedal, da bo Vilharia objekt s petimi poslovnimi etažami, ki se bodo oddajale v najem ter pritličjem z javnim programom. Zaenkrat bo ta mešanica restavracij in trgovskega programa. 

Z današnjim dnem so tako stekla pripravljalna dela, ki bodo končana jeseni, časovnica pa projicira, da bodo vsa dela zaključena leta 2025, je še dodal. 

Cilj razvijalcev Vilharie je tudi, da bo šlo za trajnostno nepremičnino s fokusom na povezanosti z naravo.

Kot so zapisali na svoji spletni strani: 

»Trajnost zadeva tudi vprašanje družbenih in ekonomskih razsežnosti. Zaradi živahnega pritličja, aktivnih zelenih streh, medsebojne povezanosti in idealne lokacije bo Vilharia v prihodnjih desetletjih postala prvovrstno središče poslovnega in družbenega življenja.«

Starejše novice