Foto: Bobo
Selma Špendl
Tor, 24.1.2023 18:00
Odprt je javni razpis za oddajo bivalne rezidence za mlade v rezidenčnem in ustvarjalnem centru Mednarodni grafični likovni center Švicarija.

Javni zavod Mednarodni grafični likovni center objavlja javni razpis za oddajo bivalne rezidence za mlade umetnike v Mednarodnem grafičnem likovnem centru Švicarija.

Rezidenca je namenjena ustvarjalcem do 35. leta starosti, ki aktivno delujejo na področju sodobnih vizualnih umetnosti.

Rezidence brez plačevanja najemnine

Namen javnega razpisa je ustvarjalcu ali ustvarjalki oddati v najem atelje za obdobje dveh let in jim s tem omogočiti optimalne pogoje za ustvarjanje.

Z izbranim prijaviteljem ali prijaviteljico bo sklenjena pogodba o uporabi rezidence brez plačevanja najemnine, vendar z obveznostjo rednega plačevanja stroškov vzdrževanja, upravljanja in drugih stroškov, ki bi nastali med trajanjem uporabe.

Rok za oddajo vlog je do vključno 1. marca 2023. Bivalne rezidence bodo v najem za leto 2023–2025.

Kdo se lahko prijavi?

»Na razpis se lahko javijo mladi, ki izkazujejo visok nivo kvalitete in izvirnosti dosedanjega dela na področju sodobnih vizualnih umetnosti v zadnjih treh letih (2020–2022),« so sporočili iz Mednarodnega grafičnega likovnega centra Švicarija.

Pogoj za prijavo je predstavitev izvirnega, relevantnega in izvedljivega programa dela za čas dvoletnega bivanja, stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji (najmanj od 1. januarja 2020) in starostd o 35 let.

Iz Mednarodnega grafičnega likovnega centra Švicarija opozarjajo, da prijavniki prav tako ne smejo biti najemniki stanovanja ali ateljeja v lasti Mestne občine Ljubljana oziroma lastniki stanovanja ali ateljeja v Mestni občini Ljubljana.

Svoje prijave lahko pošljete na elektronski naslov [email protected] z zadevo »Rezidenca za mlade 2023.« 

Starejše novice