Ljubljanainfo
Ned, 25.2.2024 11:30
Cena je zares vrtoglava.

Na Gallusovem nabrežju v središču Ljubljane je za nakup na voljo stara meščanska hiša s čudovitim razgledom na reko Ljubljanico in staro mestno jedro. Nepremičnina obsega 1.213 kvadratnih metrov in vključuje pritličje, tri nadstropja ter podstrešje. Pa cena? Vrtoglavih 3.350.000 evrov.

V pritličju hiše se nahajata dva gostinska lokala s pogledom na Gallusovo nabrežje. Eden od teh prostorov je nekoč gostil znani lokal Tozd, na drugi strani pa je v pritličju manjša trgovina, ki gleda na Stari trg.

Prvo, drugo in tretje nadstropje hiše zajemajo osem stanovanj s površinami med 52 in 145 kvadratnimi metri. Skupna površina stanovanj znaša skoraj 750 kvadratnih metrov, pri čemer nekatera ponujajo razgled na Ljubljanico, druga pa na staro Ljubljano. Od celotne stavbe je na prodaj 85 odstotkov, preostali del je v lasti drugih lastnikov.

Po besedah prodajalca so tri stanovanja trenutno zasedena s najemniki, ki imajo 90-dnevni odpovedni rok. Večino stanovanj bo potrebno temeljito prenoviti.

Veličastna hiša na bregu reke Ljubljanice je bila zgrajena leta 1876 in delno obnovljena leta 2011. V stavbi je nameščena tudi plinska napeljava. Zemljiškoknjižno stanje je urejeno in brez hipoteke, kot je navedeno v oglasu na nepremičninskem portalu.

Po mnenju ljubljanskega podjetja GRE, ki posreduje pri prodaji, namenska raba stavbe na tem mestu omogoča dejavnosti v gostinstvu, hotelirstvu ali poslu.

Komentarji (1)

Gamer 11 (ni preverjeno)

V Rožni dolini je naprodaj nova vila z ni, da ni za 3.390.000€.

Starejše novice