Vir: Brošura Delo 2.0
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Sre, 15.6.2022 18:00
Družba Equinox nepremičnine je kupila še približno 3418 kvadratnih metrov v poslovni stavbi Delo in tako zasedla skoraj tri četrtine stavbe. Kakšni so njeni načrti?

V lasti Equinoxa je sedaj vse skupaj 6688 kvadratnih metrov prostorov stavbe Delo. Za zadnji nakup, ki znaša 3418 kvadratnih metrov, so odšteli 3,3 milijona evra, v stavbi pa nameravajo izvesti projekt, ki so ga poimenovali Delo 2.0. 

Pritličje kot delovno okolje

Pritličje, ki bo predstavljalo javni del stolpnice, nameravajo urediti v delovno okolje, ki bo vključevalo novo vhodno avlo, bar z zunanjimi terasami, prostor za coworking, multifunkcijsko dvorano in veliko kongresno sobo.

»Pritličje bo najbolj atraktiven prostor stavbe, kot tudi prostor socialne interakcije in sfera vsega dogajanja v objektu. Nudilo bo povezanost med uporabniki celotnega objekta, socialno ugodje in hkrati omogočalo funkcionalno ločevanje programov prostorov,« so zapisali v svoji brošuri.

Garsonjere in poslovni prostori

V nadstropjih bodo ustvarili poslovne prostore in od 25 do 30 kvadratnih metrov velike garsonjere. 

»Sami prostori garsonjer bodo opremljeni po principu vrtenja vedno istih elementov minimalistično ustrojenega pohištva. To so kubusi pohištva: kuhinja, garderoba, kopalnica, postelja - vedno istih velikosti, kot pri rubikovi kocki, kjer vedno isti element drugače zavrtimo po vzorcu, ki omogoča najboljšo izkoriščenost prostora,« so opisali izgled garsonjer. 

Nepremičninski portfelj družbe Equinox zajema še Hotel Lev, Grand Hotel Union, uHotel in mladinski hotel The Fuzzy Log, poslovne prostore v stavbah Kompas in Nomago ter trgovski objekt Modna hiša.

Starejše novice