Slika je simbolična.
Pia Seidl
Čet, 30.3.2023 09:20
Meščanka se je pritožila nad neprijetnimi razmerami za sprehajalce in pse v okolici Koseškega bajerja. Psi so spuščeni z vrvic, tudi skačejo in napadajo.

Meščanka se je glede opisane situacije s pobudo o ukrepanju obrnila na Mestno občino Ljubljana. Četudi je sama lastnica psa, je stanje, kot ga opiše, nesprejemljivo. 

»Pišem vam zaradi res neprijetnih in neprijaznih razmer za sprehajalce in pse okoli Koseškega bajerja. Kljub raznovrstnim tablam, so psi spuščeni. Ne samo, da je postalo vse pokakano naokoli, psi skačejo, napadajo in je zelo neprijetno.

Sem tudi sama lastnica psa in zadnje časa je postalo resnično nesprejemljivo stanje. Neprijetno je, pa naj gre za manjšega ali večjega psa. Načeloma so najbolj vzgojeni ravno naši na vrvici. Lahko prosim ukrepate?«

Kaj odgovarjajo z občine?

Z ljubljanske občine odgovarjajo, da bodo ukrepali glede na omenjene kršitve in nadaljevali z občasnimi nadzori:

»Na podlagi vaše pobude smo opravili nadzor nad opisanimi kršitvami in v dveh primerih ukrepali. Z občasnimi nadzori bomo nadaljevali tudi v bodoče.«

Na sprehod vzemite daljši povodec

Eva Gologranc iz pasje šole Alfakan je lansko leto za Ljubljanainfo izpostavila, da za sprehode v naravi s štirinožnimi prijatelji pridejo prav dolgi povodci. Psa lahko izpustimo, kadar smo recimo na travniku, gozdu, kjer je to dovoljeno in ima pes lahko večji radij gibanja.

Super je, da ga vleče po tleh in če se karkoli zgodi, lahko samo stopimo na povodec. Psu lahko tako onemogočimo, da bi stekel za srno, mačko, drugim psom, hkrati pa mu damo več manevrskega prostora za gibanje.

Starejše novice