Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 22.4.2024 11:00
Po nočitvah je lansko leto v Ljubljani rekordno.

Kot smo poročali prejšnji teden, ljubljanski župan Zoran Janković novim hotelom v prestolnici ni nenaklonjen. Mestna občina Ljubljana si po lanskem rekordnem letu, kar se tiče števila nočitev, želi, da bi število prihodov ostalo isto in da bi ti gostje še podaljšali bivanje v Ljubljani na tri do štiri dni.

Za kar pa so potrebni dodatni hoteli.

Ob tem na Mestni občini Ljubljana poudarjajo, da si prizadevajo »za podaljševanje dobe bivanja obiskovalcev in večanje njihove potrošnje, ne pa za povečevanje števila prihodov.

»Prav tako se trudimo preusmerjati turistične toke izven ožjega mestnega središča v manj obiskane predele Ljubljane in v osrednjeslovensko regijo. 

Med drugim razvijamo turistične produkte, kot so Mojster Plečnik, Pivovsko doživetje Ljubljane, S kolesom na odkrivanje Ljubljane, ki obiskovalce odpeljejo izven mestnega jedra, in sodelujemo pri vzpostavljanju kulturnih četrti v različnih predelih Ljubljane, s čimer želimo prispevati k enakomernemu turističnemu razvoju Ljubljane. 

S festivaloma November Gourmet Ljubljana in LUV fest, ki potekata v turistično manj obremenjenih mesecih (novembra oziroma februarja in marca), si prizadevamo za časovno razpršitev turističnih tokov.«

Postregli pa so tudi z rezultati raziskave o odnosu meščank in meščanov do turizma v Ljubljani iz lanskega leta: 76 odstotkov jih ima do turizma pozitiven odnos.

»V veliki meri jim je všeč, da je Ljubljana privlačno mesto za turiste, njihov vsakdan zaradi turistov ni oviran in ne razmišljajo o selitvi zaradi turizma. 

To nas veseli, hkrati pa nam daje še večjo odgovornost, da turizem razvijamo trajnostno in ob tem upoštevamo interese in potrebe meščank in meščanov.«

Komentarji (2)

Zokki (ni preverjeno)

"..Postregli pa so tudi z rezultati raziskave o odnosu meščank in meščanov do turizma v Ljubljani iz lanskega leta: 76 odstotkov jih ima do turizma pozitiven odnos.."

www*reddit*com/r/Ljubljana/comments/1cb2nje/zanima_me_kako_resni%C4%8Dna_je_zokijeva_analiza_%C5%BEivim/

Vičan (ni preverjeno)

LAŽEJO!!! Ljubljančani smo proti povečevanju turizma. Od tega nas večina slabše živi, saj gredo cene stanovanj, najemnin in živil v nebo... od tega imajo korist samo buržuji, tako da NE ZAVAJAJTE!!!! SF/SN

Starejše novice