Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 25.1.2023 19:05
Minuli konec tedna je prispela pošiljka snega. Koliko snega se nam še obeta v prihodnjih dneh?

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje se nam obeta pretežno oblačno popoldne. 

Na Primorskem in v goratem svetu bo deloma jasno. Pihala bo šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od ene do štiri, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, še zmerja bo pihala šibka do zmerna burja. Drugod po Sloveniji bo vladalo precej oblačno, a povečini suho vreme.

Najnižje jutranje temperature se bodo gibale med minus pet stopinj Celzija in ničlo. 

Najvišje dnevne od minus ena do tri stopnije Celzija, na Goriškem in ob morju se bodo razveselili nekoliko toplejšega vremena, temperature bodo narasle do osem stopinj Celzija. 

Nas čaka nova pošiljka snega?

Obilno sneženje se bo te dni nekoliko umirilo, a ne popolnoma. Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje se v Pomurju in na Štajerskem znovič obeta sneženje. Maribor naj bi dodatno pobelilo že jutri, sneženje pa se bo nadaljevalo tudi v petek. 

Za Pomurje pa je napovedano, da bodo nove snežinke zapadle šele v petek.

Na Ptuju pa bodo močno sneženje zamenjale plohe, te se bodo pojavile v večernih urah in pojenjale jutri. Dodatne plohe so napovedane tudi za petek. 

Po obilnih padavinah, Ljubljano te dni čaka nekoliko bolj suho vreme. Kot kaže, si bodo Ljubljančani nekoliko oddahnili od vremenskih nevšečnosti, v naslednjih dneh bo v prestolnici vladalo pretežno oblačno vreme, v nedeljo pa celo jasno vreme.

V petek in soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v zahodnih krajih. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Starejše novice