Vir: Facebook, Slovenia Olympic Team
Ljubljanainfo
Sre, 25.1.2023 17:00
Slovenska ženska reprezentanca v smučarskih skokih je na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini na ekipni tekmi osvojila tretjo zlato medaljo za Slovenijo.

Skakalke Nika Prevc, Taja Bodlaj, Katarina Pirnovar in Tinkara Komar so v Planici za več kot 200 točk na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine premagale Italijo in Nemčijo in tako osvojile tretjo zlato medaljo za Slovenijo.

Od treh osvojenih odličij mladih slovenskih športnic in športnikov na Olimpijskem festivalu evropske mladine je to že tretja najžlahtnejša. Prvo je na posamični tekmi priborila Nika Prevc, v torek pa je biatlonec Pavel Trojer zmagal v posamičnem sprintu na 7,5 km.

»Ekipne tekme so zmeraj nekaj posebnega. Jaz sem užival, vidim, da so tudi punce. Moram priznati, da smo res bili veliki favoriti, ampak treba je počakati, da je tekme konec. Čestital bi najprej puncam, trenerju Juriju Tepešu in vsemu spremljevalnemu osebju, ki je zraven pomagalo,« je po tekmi dejal glavni trener slovenske ženske reprezentance Stanislav Baloh.

Starejše novice