zalastritof
Sre, 21.9.2022 15:38
Na Gospodarskem razstavišču poteka srečanje ob jubileju ljubljanskega zavoda za oskrbo na domu.

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana praznuje 20. obletnico delovanja. Ob jubileju pripravljajo srečanje uporabnikov, svojcev, prostovoljcev in drugih prijateljev zavoda.

Zavod so ustanovili za izvajanje storitve pomoči na domu, s čimer omogočajo kvalitetnejše preživljanje starosti v objemu svojega doma, izpostavljajo na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Ceno subvencionira občina

Letno oskrbujejo skoraj 1500 uporabnikov, ki potrebujejo pomoč pri temeljnih dnevnih opravilih, v gospodinjstvu in pri vzpostavljanju in ohranjanju socialnih stikov. Ceno storitve socialne oskrbe subvencionirajo na Mestni občini Ljubljana, zato je ta prijazna do uporabnika.

Ob jubileju bo danes od 16. ure dalje na Gospodarskem razstavišču poteka srečanje uporabnikov, svojcev, sodelavcev, prostovoljcev in prijateljev Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana. Obiskovalce bo pozdravil tudi župan Zoran Janković.

Mesto, dostopno vsem

Na občinski spletni strani so med drugim izpostavili tudi:

»Zagotavljanje dostopnosti mesta vsem, še posebej osebam z oviranostmi in starejšim, sodi med ključne prioritete Mestne občine Ljubljana in je vpeto v vsa področja njenega delovanja, še posebej v področja urejanja prostora, razvoja prometne infrastrukture, zagotavljanja javnih prevozov ter družbenih dejavnosti, kot so izobraževanje, kultura, šport, socialno varstvo in zdravje.«

V videoposnetku, naslovljenem Dostopna Ljubljana, je prikazan izsek ureditev in rešitev, ki jih je Mestna občina Ljubljana s posluhom za specifične potrebe ranljivih skupin zagotovila za dostopno, kvalitetno, samostojno in aktivno življenje v mestu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice