Foto: Bobo
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 21.1.2022 20:14
Petkovi protestniki tokrat ostro proti spreminjanju kazenskega zakonika. Po njihovih besedah bi politiki s tem dosegli zastaranje svojih koruptivnih dejanj v preteklih letih.

Petkovi protestniki so danes ob 19.00 na Trgu republike opozorili na, po njihovih besedah, »poskuse strahovlade, in njenih podpornikov, da s protipravnim spreminjanjem kazenskega zakonika dosežejo zastaranje svojih koruptivnih dejanj v preteklih letih«.

Na protestu so napovedali, da bodo v primeru spremembe zakonika začeli z zbiranjem podpisov za referendum.

Protest se je začel na Trgu republike in nadaljeval z obiskom simboličnih lokacij in akcij po ljubljanskih ulicah.

Proti spremembi kazenskega zakonika

Obsojajo poskuse politikov, da bi prestavili volitve ter spremembo kazenskega zakonika.

»Če jim bo uspelo skrajšati zastaralne roke, bi s tem avtomatično zastarali: TEŠ 6, Trenta, vsa kriminalna dejanja ob nabavi zaščitne opreme in večina njihovih umazanih poslov v zadnjih dveh letih! 

S spremembo zakonika bi bila v praksi izvedena amnestija ravno za največje izvajalce gospodarskega in političnega kriminala, ker pravni procesi ravno v tovrstnih kompleksnih primerih vedno trajajo več let,« so protestniki zapisali v sporočilu za javnost.

Foto: Bobo

Napovedujejo referendum

Zato so na protestu sporočili, da »če bo predlagana sprememba zakonika potrjena v državnem zboru, bomo skupaj z ostalimi aktivističnimi organizacijami in širšim zavezništvom civilne družbe nemudoma začeli zbirati podpise za referendum o spremembi kazenskega zakonika«.

Foto: Bobo

»24. aprila bomo končno lahko ponovno dokazali, da nismo glupi in z rekordno udeležbo na volitvah poskrbeli, da se v Sloveniji vzpostavi vladavina prava, demokracije, objektivnih dejstev in spoštljive komunikacije,« so pozvali k volitvam.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice