Rebeka Sivka
Sre, 6.10.2021 17:45
Ljubljana se je že sedmič zaporedoma uvrstila na lestvico stotih najbolj trajnostnih destinacij na svetu.

Slovenska prestolnica je še enkrat potrdila status zelenega mesta, je zapisano na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Ljubljana se je že sedmo leto zapored uvrstila na seznam Global TOP 100 Sustainable Destinations in s tem obdržala naslov ene izmed stotih najbolj trajnostnih destinacij na svetu. Na letošnjem seznamu so uvrščene destinacije iz 34 držav.

Mednarodno strokovno žirijo je tokrat prepričal projekt KulKul trenutek, s katerim so povezali kulturo in kulinariko, pogosta motiva domačih in tujih obiskovalcev za prihod v Ljubljano.

V okviru projekta vsak mesec Mestna občina Ljubljana razkrije novo zgodbo kot navdih prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. 

Neprofitna mednarodna organizacija Green Destinations po strogih merilih ocenjuje in podeljuje priznanja najboljšim praksam svetovnega zelenega in trajnostnega turizma ter vsako leto organizira eno največjih mednarodnih konferenc o trajnostnem turizmu, Global Green Destinations Days.

Priznanja podeljujejo destinacijam, ki si prizadevajo iskati trajnostne in odgovorne rešitve ter ustvarjajo navdihujoče zgodbe, ki so lahko zgled ostalim destinacijam. 

Edino mesto na svetu, ki je naslov prejelo že sedmič 

Ljubljana se je na lestvico stotih najbolj trajnostnih destinacij na svetu prvič uvrstila leta 2014 in svoje mesto obdržala tudi letos, kar nas uvršča v sam vrh največkrat nagrajenih za dosežke na področju trajnostnega turizma. Smo tudi edino mesto na svetu, ki je ta naslov prejelo že sedmič.

Starejše novice