Ljubljanainfo
Sob, 8.10.2022 11:47
Stari del pogorelega Vrtca Brezje še vedno ostaja v ruševinah. Zato so se v vrtcu odločili za zbiranje dobrodelnih prispevkov s pomočjo dražbe likovnih del svojih malčkov. Poglejte, kako jim lahko pomagate.

V maju je uničujoč požar zajel mariborski Vrtec Brezje, ki ga je s tem pahnil v dokaj negotovo prihodnost. Na srečo ali nesrečo je v požaru zgorel le stari del objekta, saj je gasilcem uspelo preprečiti širitev požara na novo zgrajeni del.

Po tem, ko je Mestna občina Maribor, ki je lastnica objekta, pridobila uporabno dovoljenje za novogradnjo prizidka vrtca, pa je še vedno potrebno izvesti rekonstrukcijo pogorelega dela, s čimer bi naj mariborska občina pričela še letos.

»V naši naravi ni, da bi se vdali, zato smo se odločili, da z otroki v vseh starostnih skupinah in enotah poustvarimo likovna dela največjih svetovnih umetnikov in jih ponudimo na dražbi. Z zbranim izkupičkom bomo kupili didaktične in druge pripomočke,« je povedala ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec.

Ker vsak evro šteje bodo na dražbi ponudili likovna dela otrok

Dražba likovnih del, ki so jih zavzeto ustvarjali otroci ob pomoči vzgojiteljic in vzgojiteljev, bo potekala na Prvi gimnaziji v Mariboru, ki je odstopila svojo vhodno avlo.

»Veseli smo, da smo del tega srčnega projekta in da bodo dela malih umetnikov razstavljena pri nas. Verjamemo, da bodo hitro prodana in da se bodo otroci kmalu razveselili novih didaktičnih pripomočkov, s katerimi bodo razvijali svoje veščine in morebiti čez dobro desetletje kot dijaki prestopili prag Prve gimnazije,« je povedal Herman Pušnik, ravnatelj Prve gimnazije Maribor.

Dobrodelna dražba bo potekala v četrtek, 6. oktobra, ob 17. uri, trajala bo predvidoma dve uri, ki ju bodo popestrili tudi otroci s svojim nastopom. Dogodek je odprte narave in nanj so povabljeni vsi, ki želijo pomagati.

»Veseli bomo vsake donacije, zavedamo se, da vsak evro šteje. Seveda bomo hvaležni tudi podjetjem, ki želijo na tak način izkazati svojo družbeno odgovornost. V tem primeru je najbolje, da se obrnejo na upravo vrtca,« dodaja Branka Šamec in dodala, da lahko posamezniki donacije nakažejo tudi na transakcijski račun vrtca SI56 012706030638843, sklic SI00 2022.

V primeru lepega vremena bo kulturni program potekal na stopnišču pred šolo, likovna dela malih mojstrov pa bodo do zaključka dražbe na ogled v avli šole, kasneje pa jih bodo najboljši ponudniki odnesli domov

Starejše novice