Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Čet, 1.9.2022 21:21
Zaradi napovedane petkove stavke pilotov nemške letalske družbe Lufthansa je prišlo do odpovedi letov tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Odpovedani so petkovi leti v oziroma iz Frankfurta, medtem ko so prihodi in odhodi iz Münchna zaenkrat še predvideni, so za STA potrdili pri upravljavcu Aerodroma Ljubljana, družbi Fraport Slovenija.

Odpovedana sta petkov jutranji in popoldanski let v Frankfurt ter popoldanski in večerni let s frankfurtskega na ljubljansko letališče.

Odpovedi bodo po oceni družbe Fraport Slovenija vplivale na 460 potnikov.

Odpovedi petkovih letov, spremembe v soboto?

Zadnji let z Brnika proti Frankfurtu je tako predviden za danes, ob 14.30, naslednji pa za soboto ob 7.05. Zadnje letalo iz Frankfurta bo v Slovenijo prispelo danes okoli 22. ure, naslednje pa v soboto okoli 10.15, izhaja iz voznega reda, objavljenega na spletni strani ljubljanskega letališča.

Kot so na Fraportu Slovenija ob tem pojasnili za STA, ne izključujejo možnosti, da bi zaradi nastale situacije prišlo do sprememb pri sobotnih letih.

»Za München sta leta še vedno na sporedu,« so sporočili iz Fraporta Slovenija. Za petek sta tako še naprej predvidena po en prihod in odhod v bavarsko prestolnico.

Piloti družbe Lufthansa bodo v petek stavkali, potem ko so pogajanja o plačah propadla, je danes sporočil njihov sindikat Cockpit. Vodstvo letalskega prevoznika odločitev za stavko obžaluje, kot so sporočili, so zaradi stavke odpovedali 800 petkovih letov, kar bo prizadelo okoli 130.000 potnikov.

Starejše novice