Fotografija je simbolična. (vir: Bobo)
Ljubljanainfo
Pon, 26.6.2023 18:00
Gradbenega dovoljenja ne potrebujejo, zapore bodo neizbežne.

V Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) načrtujejo, da bodo avgusta oddali vlogo za izdajo okoljevarstvenega soglasja za širitev štajerske in primorske avtocestne vpadnice z dveh na tri pasove, poroča Delo.

Čim prej je treba zgraditi tretje pasove na avtocestah, najprej okoli Ljubljane in na vpadnicah proti Štajerski in Primorski, do takrat pa za javni promet in vozila z več potniki v konicah uporabiti odstavne pasove, meni strateški svet GZS za investicije in gradbeništvo.

S tem bi sedanji odstavni pas med prestolnico in Domžalami ter Vrhniko preoblikovali v vozni pas. Za štajersko vpadnico so bili projekti že predani v recenzijo, piše Delo, za Primorsko to še sledi – domnevno v prihodnjih tednih. 
 

Razpis prihodnje leto

Dokumentacija za presojo vplivov na okolje naj bi bila zaključena in v pregled predana prihodnji mesec. Avgusta, torej, naj bi oddali vlogo za izdajo okoljevarstvenega soglasja na ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

Delo še poroča, da mora Dars še pridobiti nekatera zemljišča in služnosti. Če bo šlo vse gladko, bodo razpis za izvedo gradbenih del objavili v prvi polovici prihodnjega leta. Gradbenega dovoljenja ne potrebujejo, saj se bodo predvideni ukrepi izvajali kot vzdrževalna dela v javno korist.

Več sezon

V GZS navajajo podatke, da je promet osebnih vozil v zadnjem letu zrasel za od sedem do 14 odstotkov, tovorni promet pa raste v povprečju za tri odstotke letno oziroma sorazmerno z rastjo bruto domačega proizvoda.

Zapore in omejitve prometa bodo neizbežne, zato načrtujejo več faz izvedbe del. Pričakujejo tudi, da bodo dela na obeh vpadnicah trajala več gradbenih sezon, so še povedali za Delo.

Starejše novice