Foto: Bobo
STA
Pon, 4.7.2022 10:35
Tožnica Sara Mikuž toži Univerzitetni klinični center Ljubljana zaradi domnevne strokovne napake. Sodišče je zahtevek zavrnilo, tožnica pa je že vložila pritožbo.

Po dobrih štirih letih je po poročanju medijev znana odločitev novogoriškega okrožnega sodišča v pravdi Sare Mikuž iz Gozda proti Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana zaradi domnevne strokovne napake. To je sledilo mnenju izvedenske komisije in zavrnilo zahtevek v višini več kot pol milijona evrov. Tožnica je že vložila pritožbo.

Sodišče je po navedbah Primorskih novic in Večera sledilo mnenju izvedenske komisije, da škoda na Sarinem zdravju ni nastala zaradi ravnanja zdravnikov.

Tožnica je izven pravde pridobila mnenje zdravnika Andreja Vraniča, ki deluje v Parizu.

»Strokovnjak s področja nevrokirurgije, ki deluje v tujini, je v mnenju dokazal, da izvedenci niso povzeli vse relevantne dokumentacije o njenem zdravljenju, posledično pa je mnenje nepopolno in nepravilno,« je po poročanju petkovih Primorskih novic povedala odvetnica tožnice.

Sodba še ni pravnomočna, saj bodo o pritožbi nanjo odločali še višji sodniki. V njej tožnica po poročanju Primorskih novic predlaga razveljavitev sodbe in imenovanje novega izvedenca po možnosti iz tujine.

Padla s konja in utrpela hude poškodbe

Sara Mikuž iz Gozda je pred skoraj desetimi leti padla s konja in dobila hude poškodbe. V pravdi je trdila, da so zdravniki intenzivnega oddelka ljubljanskega kliničnega centra storili strokovno napako, ki je vodila v okvaro hrbtenjače. Zato je tožila Univerzitetni klinični center Ljubljana za več kot pol milijona evrov.

Kot je na prvi obravnavi pred štirimi leti povedala odvetnica Mikuževe Nina Cek Perhavec, očitajo Univerzitetnemu kliničnemu centeru Ljubljana Ljubljana, da niso zagotovili vseh ukrepov, ki bi preprečili vnetje hrbtenjače in s tem posledično hudih posledic in invalidnosti tedaj še mladoletne Mikuževe.

Po navedbah odvetnice Jasne Črnilec, ki je zastopala Univerzitetni klinični center Ljubljana Ljubljana, pa je ljubljanska bolnišnica naredila vse, kar je bilo tedaj mogoče narediti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice