Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 2.2.2023 13:25
Restavracija in bar Atelje, ki se nahaja v samem središču mestnega jedra, spomladi zapira svoja vrata.

Kuharski mojster iz restavracije Atelje Jorg Zupan bo spomladi zaprl prvo ljubljansko restavracija z Michelinovo zvezdico.

Kot je pojasnil Zupan, bodo spomladi na isti lokaciji z isto ekipo odprli nov lokal, vendar z nekoliko drugačnim konceptom.

Glasnejša glasba in prijateljsko vzdušje

V kuhinji bo tudi z novim konceptrom restavracije še naprej poudarjal uporabo sezonskih in sledljivih sestavin, ob tem pa bo več poudarka namenil sproščenemu pristopu k obedovanju, ki ga bosta spremljala glasnejša glasba in prijateljsko, manj formalno vzdušje.

Ime za zdaj ostaja skrivnost, znano pa je, da bo kuhinja, v kateri bo delala ista ekipa kot do zdaj, pozno v noč pripravljala manjše jedi, namenjene deljenju z družbo

Tako bo Ljubljana dobila prvi prostor, katerega kuhinja bo delovala do 23. ure ali še dlje.

Slovo tudi od tudi Michelinove zvezdice

»Atelje je bil zame tista prva pomembna prelomnica, prva priložnost, da začnem kuhati sam in povem svojo zgodbo, z njim sem rasel in oblikoval svojo vizijo. Ponosen sem na male in velike uspehe, ki smo jih dosegli z ekipo, in v čast mi je, da so naša prizadevanja opazili in podprli tudi največji. Po tehtnem premisleku sem se odločil, da končam to poglavje, da povem in ponudim nekaj novega,« je še pojasnil Zupan.

Z zaprtjem priljubljene ljubljanske restavracije pa bodo morali s pročelja sneli tudi Michelinovo plaketo z zvezdico, ki so jo prejeli junija 2020.

»Sporočiti naše načrte predstavnikom Michelinovega vodnika ni bila lahka odločitev. Hvaležni smo za njihovo podporo in zaupanje, ki sta nam omogočila številne nove priložnosti, in počaščeni, da smo lahko del te pomembne skupnosti,« je dejal še menedžer restavracije Matjaž Ivanc.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice