Ljubljanainfo
Pet, 5.5.2023 11:00
Prestižna ljubljanska restavracija Maxim je bila zaradi težav, v katerih se je znašla celotna gostinska panoga, primorana zapreti svoja vrata.

Restavracija Maxim v sklopu veleblagovnice Maximarket, ki je pričela obratovati leta 1971, je desetletja veljala za eno bolj prestižnih in priljubljenih ljubljanskih restavracij. Z izvirnimi jedmi in kulinaričnimi posebnostmi mednarodno priznanih kuharskih mojstrov je pritegovala tako Ljubljančane kot zahtevnejše obiskovalce iz tujine.

Toda ko se je iz restavracije poslovil talentirani mladi chef Peter Kovač, se je začelo šušljati, da se bo zaprla tudi sama restavracija.

Informacija o skorajšnjem zaprtju se je prvič pojavila na blogu Miha First, kjer so zapisali, da »ni povsem jasno, kaj natančno je botrovalo odločitvi lastnikov, da zaprejo prestižno restavracijo, ki je razvijala bogat, bolj francoski kot italijanski slog kuhanja, je bilo pa že nekaj časa vprašanje, kako iz sicer izvrstne restavracije narediti tudi rentabilen posel«.

Z začetkom maja je restavracija res zaprla svoja vrata. Ko smo situacijo preverili pri vodstvu, smo sporočilo, da se poslavljajo, dobili tudi od njih, ravno tako pa enaka objava visi na vhodnih vratih v restavracijo.

»Časi za gostinstvo so izjemno težki; zato je po dolgih letih zaupanja, ki ste nam ga izkazali, zelo težko do nadaljnjega prekiniti sodelovanje zaradi težav, v katerih se je znašla celotna gostinska panoga.

Zadnje leto smo si resnično prizadevali ohranjati ustrezen nivo pogostitve, vendar smo nazadnje morali sprejeti težko, a nujno odločitev, tudi zaradi renomeja restavracije Maxim in njenih gostov,« so dejali.

Trenutno iščejo rešitev in si prizadevajo zagotoviti ustrezen kader ali najemnika, zato upajo, da bodo lahko obiskovalce kmalu spet povabili v njihove prostore.

Starejše novice