Vir: MOL
Ljubljanainfo
Pet, 24.5.2024 16:00
Košarkarsko igrišče, ki združuje šport, zabavo in izobraževanje, kazijo grafiti.

Na območju Mestne občine Ljubljana je 19 lokacij, kjer je grafitiranje dovoljeno. Kljub temu se grafiti vztrajno pojavljajo tam, kjer se ne bi smeli – sploh v središču mesta.

Zdaj pa so, kot kaže, na udaru tudi športna igrišča.

Marsikdo je že zasledil napis »hur« ali »murto«. Kot smo že poročali, gre za podpisa grafiterjev, ki na ta način označujejo svoje ozemlje. O umetniški vrednosti tovrstnih stvaritev bi bilo mogoče razpravljati.

Mestna občina grafite odstranjuje le s stavb, s katerimi upravlja oziroma so v občinski lasti. Grafite, če tako želi, mora z zasebnih stavb odstraniti lastnik. Seveda na svoje stroške.

V Tivoliju so leta 2019 postavili košarkarsko igrišče Gorana Dragića, za katerega je zaslužen ravno on. S pametnim košarkarskim igriščem je nekaj vrnil okolju, iz katerega izhaja, je takrat sporočil.

Grafiti so našli pot tudi tja, javni zavod Šport Ljubljana pa je v zvezi s tem sporočil:

»V zadnjem času na vseh športnih objektih v Parku Tivoli opažamo novo nastale grafite. Predvidevamo, da gre za novo skupino, ki z vandalizmom uničuje športne objekte. Taka dejanja se nam zdijo izjemno neprimerna. 

Čiščenja grafita s podpornega zidu na košarkarskem igrišču Gorana Dragića so se naši sodelavci že lotili z visokotlačnim čistilcem, kar žal ni obrodilo sadov, zato bodo grafit takoj, ko bo vreme dovoljevalo prebarvali. 

Želimo si, da bi bilo takšnih dejanj čim manj.«

Komentarji (2)

Rock8 (ni preverjeno)

Banda grafitarska.coto v roke pa razredčilo bi jim dal v roke pa nej drgne za kazen ,hudič

Long john (ni preverjeno)

A so mu zvezdo narisal.

Starejše novice