Vir: Facebook profil Baščaršija Etno Hiša
zalastritof
Čet, 8.9.2022 16:00
Najkasneje spomladi bo v Ljubljani svoja vrata odprla ta priljubljena restavracija s tradicionalno balkansko kulinariko.

V prestolnico prihaja restavracija Baščaršija! Gre za družinsko podjetje s tremi odprtimi restavracijami, dvema v Mariboru in eno v Kopru, ki deluje po konceptu moderne etno restavracije s tradicionalno balkansko kulinariko in umetniškim interierjem, stavijo pa na prijazen odnos do gostov. 

Izpostavljajo, da vedno poskrbijo, da se prijetno počutijo vsi: študentje na hitri malici, družina na nedeljskem kosilu, mladi par na zmenku, skupina poslovnežev na sproščenem sestanku ter celo zvezdniki na večerji po kakšni prireditvi. 

Zdaj pa bodo restavracijo odprli tudi v Ljubljani.

»Na Trubarjevi cesti bo. Odprtje načrtujemo najkasneje do spomladi. Zdaj prostore že urejamo, planiramo, kako in kaj,« je za Ljubljanainfo razkril lastnik Aljoša Marković

Z renovacijami bodo začeli v oktobru, naslednji izziv pa je zaposlovanje.

»Zagotovo potrebujemo 13 ali 14 novih zaposlenih. Treba jih je uvesti in začeti z delom,« je povedal. 

Kaj pa cene in ponudba?

Njihove restavracije slovijo po dobri hrani in dostopnih cenah. Preverili smo, kakšne bodo te v Ljubljani. 

»Zagotovo bomo tudi v Ljubljani imeli dostopne cene. Indeks cen je v Ljubljani nekoliko višji, tako da bomo morda v Ljubljani imeli nekoliko višje cene kot v Mariboru. A vseeno bomo med ugodnejšimi restavracijami v prestolnici, tako kot smo v Mariboru in Kopru. Ne glede na to, da smo na centralni in zelo obiskani lokaciji,« je izpostavil. 

Povedal je, da bo meni enak kot v Mariboru in Kopru, a da načrtujejo novosti, ki jih bodo na meni dodali v vseh restavracijah, več podrobnosti pa za zdaj ni želel razkriti. 

Obeta se jim terasa na Petkovškovem nabrežju

V notranjosti restavracije bo lahko naenkrat sedelo približno sto ljudi, kapacitete za teraso pa so odvisne tudi od dogovora z ljubljansko mestno občino. 

»Teraso bomo definitivno imeli. Zunanji prostor je temu že namenjen, teraso je tu že imela prejšnja restavracija. V tem trenutku pa se z ljubljansko mestno občino pogovarjamo tudi o možnosti postavitve miz na Petkovškovem nabrežju, ki ga v tem trenutku prenavljajo,« je razložil. 

Na terasi načrtujejo od 40 do 70 sedišč, odvisno od dogovora z občino. 

Odzivi so pozitivni

Lastnik je izpostavil, da se odprtja v Ljubljani veselijo, saj po njegovih besedah že zdaj čutijo pozitiven odziv.

»Nismo še odprti, ampak ljudje se glede na zgodbo Baščaršije in tisto, kar so o tej restavraciji slišali, veselijo. Ko prihaja nekdo nov, je včasih veliko kritik in negative, mi pa tega tu res nismo začutili. S komerkoli sem se pogovarjal, recimo tudi s sosedi na Trubarjevi, znanci, so vsi rekli, da je to nekaj, kar Ljubljana zares potrebuje,« je sklenil. 

Starejše novice