Foto: Bobo
Pia Seidl
Pet, 17.6.2022 20:10
Želite narediti korak naprej na osebni in karierni poti? Potem se udeležite festivala SoundGarden, ki bo od 2. do 3. julija ob Velenjskem jezeru.

Festival SoundGarden združuje prodorne ustvarjalce, ki iščejo orodja, ideje, osebe in navdihe, ki jim bodo pomagali na poti kreativnosti, inovativnosti in razmišljanju izven okvirjev.

Festival nosi naslov, ki ima poseben pomen

»Ime SoundGarden se je ustvarilo, še preden je prišlo do vsebine. Sound je zvok, zvok v nas, ki ga premalokrat poslušamo, pa bi ga morali. Ta zvok v nas s pomočjo festivala lahko damo iz sebe. Garden je vrt, ki predstavlja našo osebnostno rast in razvoj.

Če se osebnostno ne razvijaš, ne moreš uslišati stvari, ki ti jih telo želi povedati. Da lahko presežeš okvirje, ki ti jih ustvarja okolje, potrebuješ oboje,« je razložila vodja festivala Mateja Koren

Organizatorjem festivala je v interesu, da ljudje odkrijejo svoj potencial in ugotovijo, da niso tako osamljeni, kot si morda mislijo. 

»Vsak je lahko kreativen in najde ljudi, s katerimi lahko razvija svoj potencial in ga začne živeti. Odraščali smo v okolju, ki nas je naučilo, da moramo spadati v neko sredino in razmišljati na določen način.

V ljudeh sta se um in telo ustavila. Slednja bi morala biti povezana, zato bomo izvedli festival, kjer bomo ustvarili varen prostor, v katerem se bodo ljudje sprostili in se spoznali brez kravate in pisarne,« je povedala Koren.

Na festivalu bodo potekale delavnice, ki jih bodo vodili strokovnjaki. Nekatere bodo ustvarjene s holističnim pristopom, ki vključujejo meditacijo, neverbalno komunikacijo, kreativno delavnico, kako med naborom različnih idej izbrati pravo in kako spodbuditi kreativnega genija v sebi.

Na festival lahko pridete tudi sami 

»To je okolje, kjer najdeš ljudi, ki imajo enake vizije kot ti. Tudi podjetja, ki bodo tam, iščejo ta kader. Namen festivala je, da se ustvarijo poznanstva, kjer se ljudje lahko povežejo in se v sproščenem ambientu pogovorijo o idejah in možnem skupnem poslovnem poslovanju«, je izpostavila.

Katera podjetja bodo na festivalu, še ne morejo izdati, saj se še z njimi dogovarjajo. Celoten urnik delavnic in koncertov pa je že objavljen na njihovi spletni strani

Kakšne glasbene izvajalce lahko pričakujemo na festivalu?

Glasbeni izvajalci bodo na festivalu posebni in drugačni, saj se poigravajo z različnimi elementi in žanri glasbe. So unikatni tako v prezentaciji kot tudi v žanru glasbe. Eni izmed nastopajočih bodo Fed Horses, ki kombinirajo pop z country glasbo. Organizatorji napovedujejo obilo plesa in zabave.

Kje bo potekal festival?

Festival se bo odvijal na Velenjski plaži, ki se nahaja na južni obali Velenjskega jezera. V poletni sezoni plaža ponuja neštete aktivnosti in privabi več kot 10.000 obiskovalcev.

Čas bo tudi za sprostitev

Na Velenjskem jezeru se v času festivala lahko preizkusite tudi v pestrejših povodnih izzivih, kot so surfanje, jadranje, supanje ali spust po skakalnici.

Festival bo trajal dva dni, od 2. do 3. julija. Prenočitev ni vključena v ceno, a so na lokaciji hoteli in kamp, zato vam iskanje nastanitve ne bo povzročalo nevšečnosti. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. 

Organizatorji na letošnjem festivalu pričakujejo od 200 do 300 ljudi. Naslednje leto se želijo širiti in se uveljaviti na mednarodnem trgu. 

Dobrodošli so vsi

Festival je namenjen vsem, ki so pripravljeni narediti korak naprej na osebni in karierni poti, in vsem, ki jih spremembe navdahnejo s svežo energijo.

»Najbolj se v tej zgodbi najdejo tisti, ki že nekaj ustvarjajo in bi morda radi svoje delo nadgradili ali pa se usmerili na drugo poslovno pot,« je povedala Koren.

»Veliko ljudi ima idejo in ne vedo, s kom bi se povezali, sprašujejo se, kje je prostor zame in za mojo idejo. Zelo malo je pomoči za te ljudi, ki bi si želeli spremeniti svojo kariero ali jo izboljšati. Na festivalu bodo imeli možnost, da se z nekom o svoji ideji pogovorijo,« je razložila vodja odnosov z javnostmi Tanja Janjilovič.

Povratna informacija bo ključnega pomena 

Njihov glavni cilj je, da s festivalom ustvarijo nova start up podjetja, poslovne poti in zaposlitve. Naslednje leto želijo dobre zgodbe, ki so obrodile sadove, predstaviti na festivalu. 

Starejše novice