Vir: družbena omrežja (A. Š.)
Anonimnež (ni preverjeno)
Čet, 2.3.2023 09:11
Večino živil je treba zavreči, če se na njih pojavi plesen.

V Aziji je kokosovo mleko pogosta sestavina številnih receptov, najdemo ga celo v receptih za pripravo koktejlov in v receptih veganske kuhinje.

Zato ni nobeno presenečenje, da mnoge premami nakup tovrstnega mleka - bodisi za peko slaščic, kuho karija ali pa zgolj kot nadomestek navadnemu mleku.

Plesen v mleku?

Enega izmed kupcev Hoferjevega Bio natura kokosovega mleka pa je ob uporabi mleka pričakalo prav nič lepo presenečenje v obliki ogromne zelene pleseni.

»Eden tistih idiličnih trenutkov, ko hočeš zvečer otroku narediti čokolino s kokosovim mlekom iz Hoferja in ti iz terapaka, skupaj z mlekom, ven priteče abortus,« je anonimni kupec zapisal ob objavi zgrešenega nakupa.

Pod objavo, ki je nastala na družbenem omrežju Facebook, so se zvrstili številni ogorčeni komentarji. Eden izmed uporabnikov je celo zapisal, da se mu je ob nakupu istega mleka nedolgo nazaj pripetila ista plesniva izkušnja.

Iz Hoferja na neposrečen pripetljaj odgovarjajo, da stanje reklamacij dosledno spremljajo, vendar podobne pritožbe za omenjeni izdelek naj še ne bi prejeli.

Plesen se sicer najpogosteje pojavi v mehki in vlažni hrani

Pri uživanju hrane je bistvenega pomena, da je varna. Če vidimo, da ima katera od njih neko vrsto plesni, jo moramo zavreči. 

Plesen se sicer najpogosteje pojavi v mehki in vlažni hrani. Na primer v odprti marmeladi, sirih, mlečnih izdelkih, kruhu, na mehkem sadju, pecivu ...

Pomembno je, da se zavedamo, da je treba vso to hrano zavreči, če v njej zasledimo plesen, ne da bi poskušali en del zavreči, drugega pa pojesti.

Kljub temu pa obstaja nekaj živil, ki jih lahko jeste tudi če imajo plesen. Med takšna živila se uvrščajo suhomesnatih izdelki, trdi siri ter sadje in zelenjava.

Starejše novice