Ljubljanski župan Zoran Janković (foto: Bobo)
Ljubljanainfo
Tor, 16.4.2024 20:00
Ljubljanskega župana zanima predvsem nepooblaščeno snemanje.

Prejšnji mesec smo poročali, da ljubljanski župan Zoran Janković toži očeta in sina s priimkom Jernejc, in sicer kot fizična oseba.

Kamen spotike so posnetki iz leta 2008, na podlagi katerih je predsednica preiskovalne komisije državnega zbora glede projekta kanal C0 in poslanka SDS Anja Bah Žibert uslužbenko ljubljanske občine Špelo Mazej naznanila organom pregona.

Mazej naj bi pred komisijo zatrdila, da nikoli ni ravnala po navodilih ljubljanskega župana, posnetki, ki jih je pridobila komisija, pa naj bi kazali ravno nasprotno.

Spomnimo. Mazej je prihajala na domove posameznih lastnikov zemljišč ob trasi kanala C0 in se z njimi pogovarjala o interesih tako Mestne občine Ljubljana kot tudi njihovih interesih.

Govorila naj bi tudi o tem, da bodo lastniki zemljišč prejeli odškodnino, če se odpovejo zakonski možnosti, da se udeležijo razprave na upravnih enotah.

Prej omenjena komisija je posnetke pridobila od oče in sina Jernejc.

V podporo obema - ljubljanski župan naj bi zahteval 50.000 evrov - bo 22. aprila pred mestno hišo potekal shod, je napovedal Mestni odbor SDS.

Če bi morali ugibati, kaj bi na to porekel župan, bi stavili, da bi dejal, da je to njihova pravica.

Komentarji (4)

PIJONEC (ni preverjeno)

Očetu in sinu..? Kje pa je potem še sveti duh..?

Gren (ni preverjeno)

BARABA CIGANSKA NE PA ŽUPAN

Binko (ni preverjeno)

Jankoviča in sinova treba strpat v zapor

Binko (ni preverjeno)

3x lopovi

Starejše novice