Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pon, 27.5.2024 18:00
Oglasili so se prebivalci starega mestnega jedra. Dogajanje je očitno bilo predolgo prehrupno.

6. maja so se v sklopu Telemachovega dne športa začele tako imenovane Plazma športne igre mladih, ki bodo do 7. junija potekale po vsej državi.

V Ljubljani se bodo otroci lahko pomerili v desetih športnih panogah, in sicer v malem nogometu, ulični košarki, odbojki, rokometu, tenisu, namiznem tenisu, odbojki na mivki, šahu, teku na 60 metrov in v igri med dvema ognjema.

»Prizadevamo si dogajanje razpršiti po Ljubljani, a prav je, da osrednji dogodki ali vrhunci posameznih prireditev potekajo v središču pozornosti – središču mesta –, kjer je obisk največji,« so še dodali na mestni občini.

Foto: Bobo

Dogodek so ovekovečili tudi s koncertom, ki se po 22. uri še ni zaključil. To je zmotilo marsikaterega stanovalca v starem mestnem jedru, češ da življenje tam ni znosno in da je center s tovrstnimi dogodki prekomerno obremenjen.

Na Mestni občini Ljubljana pojasnjujejo, da je eden od ključnih razlogov za prenovo Kongresnega trga in umik avtomobilov s površja v podzemno garažo ter preureditev površine v prostor za bolj kakovostno preživljanje časa bil nameniti javni prostor bolj pestrim vsebinam, med njimi tudi športnim, kulturnim in družabnim prireditvam, »ki so za obiskovalce brezplačne in s katerimi oživljamo mesto«.

Starejše novice