Selma Špendl
Tor, 10.1.2023 16:00
Ljubljanski župan je danes predstavil spremembe na čelu Javnega holdinga Ljubljana, javnega podjetja Voka Snaga in oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes v mestni hiši predstavil nova direktorja Javnega holdinga Ljubljana in javnega podjetja Voka Snaga ter novo vodjo oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana.

Mesto direktorja Javnega holdinga Ljubljana od 5. januarja 2023 zaseda Krištof Mlakar, bivši stolček direktorja javnega podjetja, ki ga je še do pred kratkim grel Mlakar pa je sedaj pripadel Davidu Polutniku.

Vodja oddelka za gospodarske dejavnosti in promet je nekdanja Jankovičeva sodelavka še iz Mercatorja Maja Žitnik.

Janković je za izbor Mlakarja za novo izvoljeno pozicijo dejal, da je odličen direktor, ki je bil njegova »prva kadrovska rešitev že pred 16 leti, ko je postal direktor Voka Snaga«.

Najboljši servis za občane in občanke

Mlakar je danes ob uradni razglasitvi pozicije dejal, da se zelo veseli novih izzivov ter zadolžitev in bodo tako kot do sedaj, še naprej najboljši servis za svoje občane in občanke.

»S 5. januarjem sem nastopil kot direktor Javnega holdinga Ljubljana, nov izziv, nove delovne zadolžitve. Definitivno je to novi izziv. Sistem je velik, potrebno bo seveda stabilno finančno poslovati kot celoten koncern, vzdrževati in še izboljšati kvaliteto storitev za naše občane in občanke,« je bil jasen Mlakar. 

Prioritetna naloga končanje kanala c0?

Novi direktor javnega podjetja Voka Snaga David Polutnik obljublja, da bodo zelene površine še bolj zelene in urejene ter prioritetno končanje kanala c0.

»Trudili se bomo da bodo zelene površine še bolj zelene, urejene - tako kot so bile do sedaj. Še naprej bomo sadili preko tisoč novih dreves. Kot veste, je Ljubljana podpisnica zero waste sporazuma, zato bomo še naprej delovali za strategijo brez odpadkov, tako da bomo smeti še bolje ločevali, kot smo jih do sedaj. Ena izmed prioritetnih nalog pa bo sigurno končanje kanala c0,« je dejal Polutnik.

Dodal je še, da se bo trudil, da bo Snago obdržal v taki kondiciji, kot jo je držal Mlakar. Zahvalil se je še svoji dolgoletni ekipi »odličnih in strokovnih sodelavcev« za deset let, ki so jih skupaj preživeli na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet. 

Žitnik: »Trudila se bom za boljšo kakovost življenja v Ljubljani«

Maja Žitnik, nova vodja oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana, ki prihaja na novo pozicijo iz vodenja odseka iz službe za razvojne projekte in investicije, kjer je bila odgovorna za številne projekte s področja velikih gradenj, pa se bo z novo pozicijo preusmerila v male gradnje.

»S prehodom v nizke gradnje seveda prihajajo nove zadolžitve, naloge in novi izzivi. Z utečeno ekipo dobrih sodelavk in sodelavcev ne vidim nobenega problema, da ne bi nadaljevali že zastavljene projekte, seveda vse v duhu za boljšo kakovost življenja v Ljubljani,« je povedala Žitnik.

Ob tem je še podarila, da bo njen glavni fokus na skrbi za zelene površine, otroška igrišča, športna igrišča, novogradnje in za obnove cestne ter mestne infrastrukture.

Starejše novice